Hlavní obsah

VIDEO: Neporazitelná Ostrava dotáhla Spartu, přesto kouč Koubek o titulu nemluví

LIBEREC

I když fotbalisté ostravského Baníku v pondělní dohrávce 25. kola vyhráli na půdě Liberce 1:0 a bodově se dotáhli na vedoucí Spartu, jejich trenér Miroslav Koubek o titulu nechce ani slyšet. Pět kol před koncem jsou však Slezané více než žhavým kandidátem na ligového šampióna. „Pocit uspokojení nezakrývám,“ řekl po zápase Koubek. Ještě aby ano, vždyť jeho svěřenci na severu Čech nenašli přemožitele popáté v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost fotbalistů Baníku.

Článek

Jediný gól z druhé půle po standardce Lukeše a následné hlavičce ostravského beka Nevese znamenal, že si ze severu Čech všechny body odvezl hostující Baník. A to hodně cenné tři body. Slezané se totiž bodově dotáhli na první Spartu. „Z našeho tábora se zatím s ohledem na boj o titul vyjádřil jen Martin Lukeš, nikdo jiný. Když se tak zmiňuje kapitán mužstva, má to větší váhu, než kdybych to řekl já,“ prozradil Koubek, který se na toto téma však odmítal bavit.

U Nisy ale mohlo být všechno jinak, kdyby domácí dokázali proměnit jednu ze svých šancí, které si hlavně v první půli dokázali vypracovat. To se ovšem nestalo, a Severočeši tak Ostravě nedokázali vsítit gól už ve čtvrtém utkání po sobě. „Ostrava hraje hodně účelný fotbal. Je hodně nebezpečná,“ míní trenér domácích Josef Petřík, jehož svěřenci dokázali na jaře na stejném stadiónu porazit už i Jablonec a Teplice, tedy také týmy ze špičky ligy. „Netroufám si tyto zápasy porovnávat. Třeba až skončí soutěž,“ dodal.

Brance ostravského Nevese v 69. minutě předcházela také největší šance domácího výběru, kdy po Nezmarově hlavičce ostravský brankář Baránek vytěsnil míč se štěstím na břevno. „Paradoxně Ostrava skórovala, když my jsme nastřelili břevno. To je ten největší rozdíl mezi našimi týmy. My jsme své příležitosti neproměnili, oni jednu ano,“ smutnil po prohře Nezmar.

O Spartě ani slovo

Zato brankář hostí Baránek měl po zápase větší důvod k úsměvu. Svému týmu pomohl k páté výhře v řadě. „Liberec na nás ale pořádně vletěl,“ poznamenal zkušený gólman Baníku, který tvrdil, že výkony současně největšího rivala v boji o titul Sparty, si nevšímá. „Opravdu to moc nesleduji. Vím, že oni ve svém víkendovém zápase remizovali. Že bych z toho měl radost, se říct nedá, ale potěší to,“ přiznal Baránek.

Právě duel mezi domácí Ostravou a Spartou za dva týdny napoví hodně o tom, kdo je největším aspirantem na titul. Podle Slezanů se však tímto utkáním v kabině nikdo nerozptyluje. „Opravdu se tím teď nezabýváme. Nejprve nás čeká duel s Bohemkou, až potom budeme myslet na Spartu,“ říkají jako jeden muž fotbalisté Baníku.

Sestava 25. kola podle Sport.cz
Baránek (Ostrava) - Rajtoral (Plzeň), Lukáš (Teplice), Neves (Ostrava) - Hudson (České Budějovice), Lukáš (Bohemians 1905), Sylvestre (Mladá Boleslav), Zoubek (Kladno) - Navrátil (Olomouc), Střihavka (Plzeň), Mahmutovič (Teplice).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava