Hlavní obsah

Kapitán Baníku Lukeš: Že by se nás Sparta bála? To asi ne, ale těžké to mít bude

Pět kol před koncem má česká nejvyšší fotbalová liga dva velké adepty na titul v podobě vedoucích týmů Sparty a Ostravy. Jen díky lepšímu skóre je v čele tabulky letenský výběr. Zatímco v uplynulém 25. kole Pražané zaváhali a po bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi ztratili dva body, Baník bodoval opět naplno. Vše tak směřuje k jejich vzájemnému utkání, které je na programu za dva týdny. „Být takhle blízko titulu, to už se nemusí nikdy opakovat,“ říká ostravský kapitán Martin Lukeš.

Článek

Zatímco Sparta v uplynulém kole dva body ztratila, vy jste již popáté za sebou vyhráli. Jak velkou motivací je pro vás skutečnost, že jste se bodově dotáhli na letenský tým?

Samozřejmě, že je to pro nás obrovská motivace. Být takhle blízko titulu, to už se nemusí nikdy opakovat. Cítím velkou šanci.

Celou dobu se mluvilo o titulu ve spojitosti hlavně se Spartou, Teplicemi a Jabloncem. Vy jste s Baníkem v tichosti vyčkávali vzadu, teď o sobě dáváte ale pořádně vědět...

To byla naše obrovská výhoda, že s námi nikdo nepočítal. Teď jsme zase ve hře, na stejné úrovni jako Sparta.

Tu v ostře sledovaném duelu přivítáte na Bazalech už za čtrnáct dní. Půjde o zápas, který výrazně může rozhodnout o titulu. Myslíte, že se vás Sparta už bojí?

Asi se nás nebojí, ale určitě ví, že to u nás bude mít hodně těžké.

Těžké to s vámi ale v první půli neměl v pondělní dohrávce Liberec, který si vytvořil nejednu gólovou příležitost. Bohužel pro Severočechy však žádnou neproměnil.

Hráli jsme hodně jednoduše, opravdu nás dokázali dostat pod tlak.

Počítali jste s tím?

Slovan na nás vlétnul, neměli co ztratit. A když se k tomu připočítala nepřesnost na naší straně, v první půli byli opravdu lepší domácí.

Radost ze zisku tří bodů musí být tedy o to větší...

Určitě, jsme za tuto výhru opravdu šťastní. S tak těžkým soupeřem nehrajeme každé kolo. Za sebe se mi zdálo, že hráli lépe než Teplice.

Reklama

Související témata: