Hlavní obsah

Adam a Pelikán si za chybně nařízenou penaltu třikrát nezapískají

Fotbaloví sudí Jiří Adam a asistent Ondřej Pelikán mají za chybně nařízenou penaltu v odvetě čtvrtfinále pohárového derby mezi pražskou Spartou a Slavií pozastavenou činnost na tři zápasy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Řepka ze Sparty (vlevo) a Stanislav Vlček ze Slavie v nedávním pohárovém derby.

Článek

Hlavní arbitr Adam spolu s asistentem Pelikánem nezvládli v odvetě čtvrtfinále Ondrášovka Cupu situaci z šesté minuty, kdy po vzájemné dohodě nařídili penaltu za ruku sparťanského obránce Tomáše Řepky. Televizní záběry prokázaly, že se prohřešek odehrál ještě před pokutovým územím.

Pelikánovi proto komise omezila delegaci na tři soutěžní zápasy za chybnou signalizaci pokutového kopu, Adam bude mít na stejnou dobu zastavenou činnost kvůli nesprávné komunikaci s asistentem. "V utkání navíc udělal i další chyby," podotkl šéf komise rozhodčích Luděk Macela.

Zápas skončil vítězstvím slávistů 1:0, když jedinou branku vstřelil právě z nesprávně nařízené penalty po Řepkově ruce Jaroslav Černý. Vršovičtí díky tomu postoupili do semifinále Ondrášovka Cupu.

Rozhodčí přišel pozdě na zápas druhé ligy

Oba rozhodčí mají omezenou delegaci na tři soutěžní zápasy, to znamená nejen na ligová kola, ale i na domácí pohár. "Nezáleží, jestli to byl pohár nebo liga. Ten výkon musí prostě být stejně dobrý v poháru i v lize," řekl Macela.

Komise rozhodčích obdržela od Sparty protest proti výkonu obou sudích, ale zatím ho neřešila. Letenský klub totiž nesplnil formální náležitosti protestu a stížnost musí doplnit.

Do konce sezony si už nezapíská hlavní sudí Tomáš Kocourek, který se pozdě dostavil k nedělnímu druholigovému utkání mezi Viktorií Žižkov a Hlučínem. Duel místo něj musel odřídit Karel Hrubeš.

Reklama

Související témata: