Hlavní obsah

Radnice chce koupit Ďolíček, 55 miliónů jako před lety však nestačí

PRAHA

Fanoušci fotbalové Bohemky již podruhé berou události do svých rukou. Nejprve zachránili svůj klub jako takový, teď zase hodlají další sbírkou zachovat stadión v Ďolíčku. Radnice městské části Praha 10 chce odkoupit od společnosti Bohemians Real podíl na stadionu, čímž by klokanům významně pomohla. Vlastník klubu však zatím nereaguje.

Foto: Petr Horník, Právo

Klokanovi se z Ďolíčku nechce!

Článek

Radní Prahy 10 již ve středu vyzvali vlastníka stadiónu Bohemians Real, aby Ďolíček zachoval. Radnice je dokonce připravena stánek odkoupit, aby tam tým Bohemians 1905 mohl hrát fotbal dál a nemusel se stěhovat na Slavii do Edenu.

„Míč je teď ovšem na straně vlastníka Bohemky. Ten musí jasně říci, co tady plánuje za týden, za měsíc a za rok. Bez toho nemůžeme zachránit ani stadión, ani Bohemku. A vlastník klubu s námi bohužel vůbec nekomunikuje,“ posteskl si zástupce starosty Bohumil Zoufalík.

Myšlenka záchrany Ďolíčku přitom není nová. „Mohu předložit dokumentaci, že již v roce 2003 jsme odsouhlasili odkoupení stadiónu za 55 miliónů korun. Tehdejší vlastník klubu ovšem pár dnů po podpisu od smlouvy odstoupil, takže z celé transakce sešlo,“ poukazuje Zoufalík.

Na rekonstrukci nemá vlastník kapitál

Doba pokročila a 55 miliónů by už na odkoupení stadiónu nestačilo. „S konkrétní částkou nechci operovat, to je vždy otázka především vlastníka. Scénář, jak fotbal v Ďolíčku zachovat, existuje již sedm let. Nyní by se však samozřejmě musel upravit a přepracovat,“ má jasno Zoufalík. Podle odhadů se cena stadiónu s přilehlými pozemky pohybuje ve výši minimálně 75 miliónů korun.

Majoritním vlastníkem Bohemians Real je společnost CTY Group, která směřuje klub do pronájmu v Edenu. Prodej Ďolíčku pro ni může být východiskem z nouze. „V roce 2012 stadión v drtivé většině ukazatelů přestane vyhovovat svazovým normám. Na přestavbu by bylo třeba minimálně 250 miliónů korun. Takový kapitál teď prostě nemáme,“ řekl tento týden jasně Ondřej Oravec z CTY Group.

Družstvo fanoušků Bohemians 1905 nicméně založilo sbírku, v níž hodlá shromažďovat prostředky, které by pak radnici předalo jako příspěvek na rekonstrukci stadionu. „Vítáme, že Rada chápe, že Bohemka patři do Ďolíčku a ne do Edenu, který je domovem Slavie,“ dodal za družstvo Milan Šimáček, který stojí po boku osobností Ivana Trojana či Karla Šípa.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články