Hlavní obsah

Kladno porazilo v bitvě o přežití Slovácko, Slavia prohrála v Olomouci

PRAHA

Nový kouč fotbalového Kladna Stanislav Procházka svedl s mužstvem hotový zázrak, ve čtyřech kolech s ním získal deset bodů a tým odsouzený k sestupu z nejvyšší soutěže dál žije, dýchá a doufá. Zvláště když v neděli porazil Slovácko 1:0 a vyměnil si s ním sestupovou patnáctou příčku.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Kladenský Vít Beneš skáče po míči za Petrem Švancarou ze Slovácka

Článek

Kladno si moc dobře uvědomovalo, že mu šlo proti Slovácku o všechno. Ve třech uplynulých kolech totiž získalo sedm bodů za výhry nad Střížkovem, Českými Budějovicemi a remízu na Slavii. V neděli muselo ovšem tento bodový profit potvrdit...

Celý první poločas mělo doma skutečně navrch, vytvořilo si několik náznaků šancí a ve 42. min. šlo zásluhou hlavičkujícího Tatanašviliho zaslouženě do vedení. Po změně stran ho mohlo zvýšit, ale Strnadova hlavička orazítkovala v 64. min. pouze  břevno. To ovšem na radosti Středočechů nic nezměnilo, neboť Slovácko nakonec udolali a vyměnili si s ním sestupovou patnáctou příčku v tabulce. Navíc už dýchají na záda Českým Budějovicím, které v Plzni v sobotu jen remizovaly.

V Olomouci chytal Drobisz

Pražané přijeli na Hanou s myšlenkami na domácí pohár, kde v prvním semifinále prohráli v Jablonci a navíc tam přišli o vyloučeného Krajčíka. Ciprovo mužstvo navíc trápí spousta zranění, takže trenér některé hráče šetří na odvetný pohárový duel. Proto se také v sestavě Pražanů objevili mladíci Mareš, Hošek, Koreš, Kysela či Tecl.

Překvapení připravil i domácí trenér Psotka, který poprvé od vypuknutí korupční aféry mezi Olomoucí a Střížkovem postavil do brány Drobisze, jenž měl podle Kaprova tvrzení jeho hráče před rokem uplatit. Drobisz ve 24. min. poprvé inkasoval po střele Ivanovského. Hanáci ale postupně přidávali a po změně stran se dočkali zaslouženého vyrovnání zásluhou Šultése, jenž už před tím několik šancí promarnil. Obrat pak zařídil za šest minut střídající Hubník, který byl na trávníku teprve čtyři minuty. A on to byl, kdo obrat dokonal, neboť v 80. min. překonal Vaniaka potřetí a zajistil tak svému mužstvu tři cenné body.

Nakonec rozhodla penalta

Ve třetím nedělním střetnutí přivítala Mladá Boleslav Teplice. Středočeši začali daleko lépe a vytvořili si několik dobrých šancí. Chramosta ale proti Slavíkovi neuspěl, Táborský trefil jen tyč, Kudelovu střelu brankář hostů rovněž vyrazil. Po přestávce udeřily Teplice. Nejprve Matula orazítkioval břevno, pak zahodil další velkou šanci, ale nakonec se po hloupém faulu Janíčka na Mahmutoviče kopala penalta, kterou Vachoušek proměnil. Pokutový kop tak nakonec rozhodl o importu bodů na sever Čech.

Program 26. kola fotbalové Gambrinus ligy:
Sobota:
Příbram - Liberec 1:1on-line
Branky: 79. Huňa - 12. Dočkal.
Sparta Praha - Bohemians Praha 1:0on-line
Branka: 50. Kadlec.
Plzeň - České Budějovice 0:0on-line
Jablonec - Brno 1:0on-line
Branka: 37. Lafata.
Neděle (od 17:00):
Kladno - Slovácko 1:0on-line
Branku: 42. Tatanašvili
Mladá Boleslav - Teplice 0:1on-line
Branku: 61. Vachoušek z pen.
Olomouc - Slavia 3:1on-line
Branky:  64. Šultés, 70. a 80. Hubník - 24. Ivanovski
Pondělí:
Bohemians 1905 - Ostrava (17:30)on-line

Reklama

Související témata: