Hlavní obsah

Snad titul vyhrajeme na body a ne na skóre, věří sparťan Kadlec

Pro fotbalovou Spartu je asi opravdu nejjistější, že střížkovská Bohemka z ligy mizí. Jako by proti ní neuměli Letenští hrát. V žižkovském azylu s ní dokonce prohráli, ve třech dalších případech ji zdolali jen o gól. Nic platné, že Chovancův tým usiluje o titul. Stejně jako před rokem, také v duelu 26. kola ho musel zachránit mladík Kadlec a znovu zajistit aspoň výhru 1:0...

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Kadlec ze Sparty se raduje z gólu proti Bohemians

Článek

Titul specialisty na Střížkov nezní příliš honosně. Fotbalová Sparta však musí být moc a moc ráda, že ho ve svém středu má... Václav Kadlec loni tři dny před svými 17. narozeninami zajistil gólem v 86. minutě výhru nad Bohemians Praha 1:0. V sobotu si stejný příběh zopakoval, jen s tím rozdílem, že diváci nemuseli trnout až do konce. Branka padla již v 50. minutě.

„Ale do stejné branky a hodně podobně, takže jsem si na ten loňský zápas hned vzpomněl,“ usmíval se letenský hrdina, který uchránil svůj tým před dalším neskonalým trápením. „Zápas s posledním týmem tabulky jsme si samozřejmě představovali jinak. Mohli jsme si za to však sami, že jsme se tak natrápili.“

Od záložníků se velké podpory nedočkali, a tak si útočníci museli jediný gól zrežírovat sami. Wilfried krásně přihrál a Kadlec sám před brankářem Belaněm zachoval chladnou hlavu. „Klička gólmanovi mě naštěstí vůbec nenapadla. Dostal jsem krásný balón, to se musí dávat. Ale třeba z derby se Slavií vím, že ne vždy se to podaří,“ přiznal Kadlec sebekriticky.

Teď už přijde na řadu bitva v Ostravě

Sparta nakonec musela být opravdu ráda, že Střížkov vůbec porazila. Připravila se tak o jednu z možností, jak si mohla vylepšit skóre. Pokud by v příštím kole v Ostravě remizovala, stejně jako Baník na podzim uhrál plichtu na Letné, klidně by pak celkové skóre mohlo v závěru ligy rozhodovat o mistrovském titulu.

„Já doufám, že titul vyhrajeme na body a ne na skóre. Na Bazalech chceme každopádně vyhrát,“ nezabývá se Kadlec kalkulacemi a propočty.

Baník hraje v pondělí v Ďolíčku proti vršovické Bohemce a sparťanům by samozřejmě nebylo proti mysli, kdyby tam nechal nějaké body. „Někteří experti tvrdí, že Baník je teď lepší než my. To nám může být celkem jedno, teď máme týden na to, abychom se na Baník připravili. Má silné mužstvo a v poslední době se k němu kloní i sportovní štěstí. Ideální by bylo získat v Ostravě tři body, za určitě konstelace však může být i bod dobrý,“ přidal se zkušený obránce Erich Brabec.

Reklama

Související témata: