Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalisté Jablonce porazili Brno a dál stíhají vedoucí Spartu

JABLONEC

Jablonečtí fotbalisté porazil v utkání 26. kola Brno 1:0 a dotáhli se bodově na druhou Ostravu, která však má k dobru pondělní dohrávku, na vedoucí Sparta ztrácí tři body. O výhře rozhodnul ve 37. minutě David Lafata, pro kterého to byla osmá přesná trefa v sezóně. Hosté prohráli přes sympatický výkon popáté za sebou.

Článek

Brno sice před cestou na sever dávalo najevo, že má jen malé naděje na bodový zisk, ale přinejmenším v prvním poločase svým otevřeným pojetím Jablonec zaskočilo. Začátek sice patřil domácím, ale po úvodním náporu a několika slibných a nedotažených situacích v jejich podání se rozehráli hosté.

Především díky Poláchově rozehrávce ve středu hřiště i ofenzivě až příliš naladěným domácím obráncům se dostávali do nadějných pozic. Právě Polách mohl ve 20. minutě otevřít skóre utkání, jenže koncovka špílmachra byla velmi nedůrazná. Zanedlouho přišla další možnost hostů po hrubce Severočechů, ale Kalabiška svoji pozici na levé straně nevyužil k nebezpečné přihrávce před branku a další Poláchův pokus po odraženém míči skončil znovu nedůraznou koncovkou.

Hosté se pak ještě několikrát pokusili o rychlý přechod do útoku, ale další výraznou pozici si nevypracovali, zatímco Jablonec znovu začal spřádat ofenzivní plány. A ve 37. minutě přišel klíčový okamžik: Jarolím poslal z pravé strany centr do středu šestnáctky, kde podklouzl stoper Dvorník a Lafata měl nebývale prostoru, aby míč uklidil do sítě.

Těsně před poločasem se do třetice zastřeloval Polách - jeho technický pokus z patnácti metrů obstřelit hráče před sebou mu sice vyšel, jenže míč mezi tyče nezamířil.

Otevřený způsob hry pokračoval i po pauze. Hosté dál pokračovali v sympatickém výkonu bez náznaku opatrnosti, domácí se snažili rychlými kontry do rozevřené defenzivy pojistit výhru a měli k tomu i několik slibných akcí, ale v koncovce nebyli důrazní. Přesto dokázali zápas dotáhnout k těsné výhře.

Baumit Jablonec - 1. FC Brno 1:0 (1:0)
Branka: 37. Lafata. Rozhodčí: R. Hrubeš - Zlámal, Lhoták. ŽK: Zábojník - Trousil, Husár. Diváci: 3800.
Jablonec: Špit - Zábojník, Drsek, Huber, Loučka - Krejčí, Jarolím (79. Michálek), Pavlík (73. Eliáš), Jablonský (86. Haurdič) - Pekhart, Lafata. Trenér: Komňacký.
Brno: Doležal - Huška, Dvorník, Trousil, Husár - Križko (75. Cupák), Polách (74. Šural), Kalabiška, Pernica - Rabušic, Došek. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: