Hlavní obsah

Jste klikaři, dobírá si ostravský Vydra sparťanského kamaráda Kadlece

PRAHA

Kdo je momentálně největším talentem českého fotbalu? Experti na to mají většinou jednu ze dvou odpovědí - buď Václav Kadlec, nebo jeho kamarád Matěj Vydra. Sparťan i baníkovec se pomalu blíží ke svým květnovým osmnáctinám. A také k nedělnímu vzájemnému zápasu, který by měl na Bazalech rozhodnout o mistrovském titulu.

Foto: Sport.cz

Baníkovec Matěj Vydra (vlevo) a sparťan Václav Kadlec - kdo s koho?

Článek

Soupeření o pomyslný titul nejlepšího českého teenagera v kopačkách berou s nadhledem. Jsou kamarádi a brzy by se chtěli sejít v útoku reprezentačního áčka. „Známe se asi dva tři roky. Z mládežnických výběrů,“ připomínají Václav Kadlec a Matěj Vydra.

Rozložení sil ve fotbalové Gambrinus lize však staví oba talenty do pikantní situace. Pokud nedělní bitva na Bazalech pozná vítěze, ten už bude mít titul na dosah. A oba mladí střelci by v základních sestavách neměli chybět. „Počítáme s tím, že vzájemný zápas bude určitě prezentován také jako duel nás dvou. Ať mě klidně už v 10. minutě vystřídají, jen když vyhraje Sparta...“ usmívá se Kadlec.

Po zápase si spolu vymění dresy

Oba jsou před velkým zápasem v kontaktu. „Psal jsem Vaškovi, už když jsme vyráželi do Prahy k pondělnímu zápasu s Bohemkou. Musel jsem mu samozřejmě připomenout, že se Střížkovem měla Sparta pěknou kliku,“ rýpne si Vydra. „Jsme domluvení, po zápase si vyměním dres právě s Matějem,“ usmívá se Kadlec.

Byl to on, kdo Letenské o víkendu jediným gólem zachránil. S pěti trefami v sezóně tak o jednu branku Vydrovi odskočil. Jeho protějšku, který hraje ligu až od jara, to však vůbec nevadí. Matěj zase přihrál Varadimu na jediný gól, díky němuž Baník dobyl Ďolíček.

Teď už oba směřují k velké nedělní bitvě. „Šance jsou 50:50. Ostrava hraje v pohodě, mají sérii výher,“ říká na adresu soupeře Kadlec. „Samozřejmě bychom chtěli získat tři body, už teď ale můžu říct, že bychom z Bazalů brali i jeden,“ přiznává mladý sparťan.

„Doma se musí hrát na vítězství, ne na remízu,“ reaguje ostravský sok. Jinak ovšem Vydra drží basu se zkušenějšími spoluhráči a tvrdí, že Baník není ani vzhledem k vítězné sérii hlavním favoritem ligy. „To musí posoudit starší kluci. Jako favorit se necítím.“

Pro Vydru byla zatím největším soupeřem Slavia

„Je pravda, že co odehrál Baník ve Vršovicích proti Bohemce, žádná sláva nebyla. Ani my jsme ale proti střížkovským Bohemians nepředvedli ten nejlepší výkon,“ srovnává Kadlec dvě hubené výhry obou týmů 1:0. „Nemyslím si, že bychom byli pod větším tlakem, protože musíme bezpodmínečně získat titul. Vždyť i oni o něj hrají. Za druhé místo by byli také zklamaní,“ myslí si Kadlec.

Nakoukl už také do evropských pohárů, takže je zkušenější než jeho protějšek. „Těšil jsem se na Slavii a teď se stejně těším i na Spartu. To jsou dva největší soupeři v lize, bude to stejně těžký zápas. Budeme se však snažit vyhrát,“ ujišťuje Vydra.

Sparťan poukazuje, že na zaváhání obou lídrů stále čekají i Jablonec a Teplice. „Že se Ostrava na výhru proti Bohemce nadřela? Klokani hráli dobře, bylo těžké se přes jejich defenzivu prosadit. Když jsem ale na ten zápas koukal, tak jsem si řekl, že pokud bude hrát Baník takhle i proti nám, pak máme šanci vyhrát,“ dodává Kadlec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava