Hlavní obsah

Slávisté Příbram přehráli, kouč Cipro přesto stále myslel na Jablonec

Ačkoliv fotbalisté pražské Slavie v nedělním 27. kole proti Příbrami nezaváhali a vyhráli 3:0, jejich trenér František Cipro nezakrýval zklamání z neúspěšné sezóny, hlavně pak z nedávného vyřazení ze semifinále Ondrášovka Cupu od Jablonce. Právě proti Severočechům se slávisté představí v Edenu za týden. „Máme jim co vracet,“ řekl Cipro po výhře nad Příbramí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lišácký pohled trenéra Slavie Františka Cipra.

Článek

Proti Středočechům se slávisté v neděli dokázali prosadit až ve druhém poločase. Otevřený fotbal z obou stran nakonec divákům přinesl tři branky, pro potěchu sešívaných spadly všechny do branky Příbrami. Mezi střelce se postupně zapsal Krajčík, Dens a Zákostelský.

„Po dlouhé době se nám podařilo skórovat po standardní situaci,“ řekl k prvnímu gólu svých svěřenců Cipro a připomněl tak přiťuknutí Jaroslava Černého Matěji Krajčíkovi, který v 54. minutě propálil vše, co mu stálo v cestě. „Že bych ale měl radost, to se říct nedá. Vždyť je Slavia na osmém místě v tabulce,“ dodal zkušený stratég domácích.

Šťastný postup Jablonce

„V kabině nálada není zase až tak špatná. Už máme myšlenku, jak se bude kádr vyvíjet, necháme to ale až po utkání proti Jablonci,“ naznačil Cipro brzké změny v kádru sešívaných. A že trenérovi Slavie ještě hodně leží v žaludku nedávné vyřazení ze semifinále domácího poháru od Severočechů, poukázal Cipro při svém dalším komentáři.

„Jablonec postoupil do finále šťastně. Máme jim co vracet,“ poznamenal kouč sešívaných. „V zápase s Příbramí byl k vidění svižný fotbal, tentokrát se nám podařilo dát i relativně hodně branek. Jinak ale máme problém se střílením gólů a finálními přihrávkami,“ postěžoval si Cipro.

Své měl k nedělnímu duelu v Edenu říct i příbramský kouč Karol Marko. „Fotbal, který nabídly oba týmy, byl zajímavý. Slavia měla technickou převahu hlavně v první půli, kdy jsme byli moc zatažení. Udělali jsme tři hrubé chyby. A tento zápas byl o tom, kdo udělá víc chyb. My jsme své příležitosti neproměnili,“ zakončil Marko.

Reklama

Související témata: