Hlavní obsah

Tepličtí ztrácejí, jsou rozčarováni

TEPLICE

Soupeři v boji o nejvyšší pozice Teplickým v sobotu většinou zahráli do karet, ne však ten, co stál přímo proti nim na hřišti. Po domácí remíze s Olomoucí vypadli z boje o titul. Teoretické počty jim ještě nechávají šanci na pohárovou Evropu, ale je mizivá.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek

Článek

Museli by předstihnout Jablonec. „Spíše věřím, že nám pomůže jeho výhra ve finále poháru,“ kalkuloval po střeleckém marnění s Olomoucí teplický středopolař Štěpán Vachoušek.

Pokud Jablonec postoupí na evropskou scénu pohárovým triumfem na úkor Plzně, otevře se cesta i čtvrtému v lize, tedy Teplickým. Ale nemuseli vůbec zoufat, kdyby proměňovali šance.

Z penalty ve 44. minutě spolehlivě vyrovnal Vachoušek. A pak už nic. „Takových zápasů bylo víc,“ posteskl si trenér Jiří Plíšek. „Celé jaro,“ lamentoval Vachoušek. „Titul byl pro klub blízko jako nikdy,“ viděl teplický kouč. Před jedenácti lety Teplice měly 55 bodů a stačilo to na druhé místo. Teď mají už před závěrečným kolem stejný zisk a není z toho prakticky nic...

„Jenže dřív byla liga o dvou týmech, nebyla tak vyrovnaná. Tahle sezóna byla velmi dobrá, zasloužili jsme si víc, končí to ale rozčarováním,“ litoval Vachoušek. I kvůli bitvám s Olomouckými, s nimiž ztratili čtyři body. Na podzim Tepličtí prohráli 2:6, dávali ale najevo, že bojovali nejen s protivníkem, nýbrž také s epidemií chřipky. „Na hřišti tehdy bylo dost kvalitních hráčů,“ snažil se udělat tečku za případem kouč Hanáků Zdeněk Psotka.

Tepličtí na podzim marně vyhlíželi odložení zápasu. „Je pravda, že utkání tehdy absolvovalo dost dobrých hráčů. Ale ne v ideálním stavu,“ oponoval Plíšek. „To, abychom teď vyhráli, nám hodně leželo v hlavách,“ připustil trenér severočeského celku, že si tentokrát přál pomstu. Marně.

Reklama

Související témata: