Hlavní obsah

Záchranu bralo Slovácko skoro jako triumf

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

V předposledním ligovém kole zdolali fotbalisté Slovácka doma Příbram 2:1, přesto zůstali ještě několik minut po závěrečném hvizdu v napětí. Až poté, co se dozvěděli konečný výsledek z pražských Vršovic, kde Kladno jen remizovalo, zvedli ruce radostně nad hlavy a na stadiónu vypukly mohutné oslavy.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost fotbalistů Slovácka

Článek

Tým z Uherského Hradiště už má jistotu, že zůstane mezi elitou i v příští sezóně. „Jsem strašně šťastný, že jsme tady ligu udrželi. Skvělí fanoušci si to zaslouží,“ tvrdil kouč Slovácka Miroslav Soukup, který před třemi týdny vystřídal ve funkci Josefa Mazuru. „V dohledné době se musí rozhodnout, zda zůstanu trenérem i dál, anebo se vrátím na post sportovního ředitele,“ dodal.

Soukup si pochvaloval, že jeho celek zvládl v duelu s Příbramí obrovský psychický tlak. „Opět nás podržel brankář Filipko a k oporám tentokrát patřili i další starší hráči Kordula, Švancara, Abrahám či Zelenka,“ těšilo ho.

Útočník Slovácka Petr Švancara přiznal, že ani nepočítal, s kolika rozjásanými diváky si po utkání přiťukl slivovicí. „Připadal jsem si, jako bychom vyhráli ligu,“ smál se zkušený forvard, který po vítězném střetnutí shodil z tváří i brady vousy. „S Tomášem Abrahámem jsme si řekli, že se nebudeme holit až do doby, než budeme zachráněni. Poradil nám to bek hokejové Komety Radim Bičánek. V jejich případě to vyšlo a teď se můžeme těšit i my,“ měl Švancara radost.

Obránce Tomáš Abrahám bral ukončení záchranářských prací jako splněnou povinnost: „Sestup bych považoval za obrovskou ostudu především nás hráčů."

Reklama

Související témata: