Hlavní obsah

VIDEO: Sezóna končí rozčarováním, tesknil teplický Vachoušek

TEPLICE

Soupeři v boji o nejvyšší pozice ve fotbalové lize Teplicím většinou zahráli v předposledním dějství do karet, ne však ten, co stál na Stínadlech přímo proti nim na hřišti. Po domácí remíze s Olomoucí vypadli Severočeši z boje o titul. Teoretické počty jim ještě nechávají šanci na pohárovou Evropu, ale i ta je mizivá.

Článek

Museli by předstihnout Jablonec. „Spíše věřím, že nám pomůže jeho výhra ve finále poháru,“ kalkuloval po střeleckém marnění s Olomoucí Špěpán Vachoušek.

Pokud Jablonec postoupí na evropskou scénu pohárovým triumfem na úkor Plzně, otevře se cesta i čtvrtému týmu v lize, tedy Teplicím. Ale nemuseli vůbec zoufat, kdyby proměňovali šance.

Z penalty ve 44. minutě spolehlivě vyrovnal Vachoušek. A pak už nic. „Takových zápasů bylo víc,“ posteskl si trenér Severočechů Jiří Plíšek. „Celé jaro,“ lamentoval Vachoušek.

„Titul byl pro klub blízko jako nikdy,“ viděl teplický kouč. Před jedenácti lety Teplice měly 55 bodů a stačilo to na druhé místo. Teď mají už před závěrečným kolem stejný zisk a není z toho prakticky nic...

Sestava 29. kola podle Sport.cz
Hauzr (Liberec) - Pernica (Brno), Zábojník (Jablonec), Neves (Ostrava) - Jarolím (Jablonec), Kucka (Sparta), Sedláček (Mladá Boleslav), Vulin (Liberec) - Lafata (Jablonec), Švancara (Slovácko), Kerič (Liberec).

„Jenže dřív byla liga o dvou týmech. Nebyla tak vyrovnaná. Tahle sezóna byla velmi dobrá, zasloužili jsme si víc, končí to ale rozčarováním,“ litoval Vachoušek. I kvůli bitvám s Hanáky, s nimiž ztratili čtyři body. Na podzim Tepličtí prohráli 2:6, dávali ale najevo, že bojovali nejen s protivníkem, nýbrž i s epidemií chřipky. „Na hřišti tehdy bylo dost kvalitních hráčů,“ snažil se udělat tečku za případem kouč Haníků Zdeněk Psotka.

Tepličtí na podzim marně vpožadovali odložení zápasu. „Je pravda, že utkání tehdy absolvovalo dost dobrých hráčů. Ale ne v ideálním stavu,“ oponoval Jiří Plíšek, trenér Teplic. „To, abychom v odvetě na domácí půdě vyhráli, nám hodně leželo v hlavách,“ přál si pomstu. Marně.

„Tenkrát se někteří snažili tvrdit, že jsme vyhráli jen kvůli chřipce, o to víc jsme tu chtěli ukázat, že fotbal umíme,“ pálil dál i Psotka.  I v deseti jeho svěřenci uhájili remízu. „Dokonce nevím, jestli jsem schopen říci, že beru bod,“ byla Psotkovi plichta nakonec téměř málo.

Reklama

Související témata: