Hlavní obsah

Kubíčka po odchodu z klubu čeká hlasování o důvěře na svazu

OLOMOUC

Dlouholetý šéf olomouckého fotbalu Jiří Kubíček nezměnil své rozhodnutí a po 26 letech v Sigmě končí. Pokud by mu navíc v úterý nevyslovil důvěru výkonný výbor ČMFS, bude muset opustit i své místo v legislativní radě svazu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Sport.cz

Jiří Kubíček možná odejde z fotbalu.

Článek

Disciplinární komise olomouckému sportovnímu řediteli udělila důtku za to, že zveřejnil nahrávku svého telefonátu s členem výkonného výboru Petrem Voženílkem. Ten v něm líčil údajné praktiky v klubu Bohemians Praha, jenž Sigmu v březnu obvinil z korupce.

"Odsoudili mě důtkou, i když nebyl jediný důkaz, že bych nahrávku zveřejnil a doporučili, abych svoje jméno očistil tím, že požádám výkonný výbor o důvěru. I když to žádný předpis neříká. Přesto jsem napsal dopis (předsedovi svazu) Ivanu Haškovi, ve kterém ho žádám o důvěru výkonného výboru," řekl novinářům Kubíček.

Pokud by mu v hlasování byla vyslovena nedůvěra, musel by opustit legislativní radu ČMFS a tím i pozice v českém fotbalu. "V případě, že neobdržím důvěru, svět se nezboří. Bude to něco podobného, co mě potkalo v klubu," řekl Kubíček.

Prýn půjde na dovolenou

Na své působení v Sigmě rezignoval v tomto týdnu. Jako hlavní důvod označil zhoršené vztahy ve vedení klubu. "Když naplňujete svou funkci a zodpovědnost k tomuto klubu a nemáte oporu v některých lidech, kteří stojí za vašimi zády, nemůžete riskovat to, že po vás jiní budou plivat. Už rok pozoruji, že nemám důvěru, a proto odcházím," uvedl Kubíček s tím, že v příštích dnech složí funkci místopředsedy představenstva i sportovního ředitele.

Kubíček přiznal, že měl neshody i s trenérem Zdeňkem Psotkou. "Není možné, abych přikázal trenérovi, aby mě zdůvodnil, proč Rossi nehraje záložníka nebo stopera a za mými zády mu bylo řečeno: vykašli se na to, on (Kubíček) je momentálně narušen, protože neustál pozici v ČMFS. Takový trenér není schopen přenášet pokyny sportovního ředitele na hřiště. Těch situací bylo více," řekl Kubíček.

Přestože v minulých dnech se vyrojily spekulace, že by mohl pracovat třeba ve Slavii, Kubíček to popírá. "Nevyužiji žádnou nabídku, které mi chodí. Položím své funkce a budu půl roku na dovolené," dodal Kubíček.

Reklama

Související témata: