Hlavní obsah

Melunovič se v dresu Teplic uvedl dvěma góly

Josef PešoutPrávo

K prvnímu přípravnému zápasu letní přípravy si zajeli fotbalisté Teplic do Loun, kde přivítali tým pražských Bohemians 1905. Diváci ve městě, v němž se v podání domácích hraje jen krajský přebor, viděli v akci prvoligové aktéry. Ti jim nabídli čtyři góly, duel skončil remízou 2:2. Trochu s rozpaky přijal výsledek teplický trenér Jiří Plíšek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

V souboji o vysoký míč se střetli vršovický stoper Lukáš a teplický forward Vondráček - ilustrační foto.

Článek

„Odnáším si především poznatek, že utkání skončilo naprosto zbytečně nerozhodně. Ale beru v úvahu, že šlo o první zápas, v němž jsme byli i limitováni počtem hráčů. Přesto jsme chtěli vyhrát. Dostali jsme góly po dvou rozehrávkách,“ ohlédl se Plíšek. „Byla tam z naší strany nekoncentrovanost. A to je pro mě negativní zjištění, které budeme chtít změnit,“ líčil kouč.

Obě branky Teplic dal navrátilec z ústeckého hostování Alen Melunovič, který nastoupil až do druhého poločasu. „Od toho, aby skóroval, je na hřišti. Je to hrotový hráč, který má předpoklady, aby dával góly. Svou roli splnil a je dobře, že se dokázal prosadit,“ řekl Plíšek na adresu dvacetiletého srbského fotbalisty.

V zápase odpočívali Verbíř a Vachoušek. „Nabízelo se, aby tato dvojice hráčů dostala zápasové volno, ale jsou normálně v tréninkovém procesu,“ vysvětlil trenér.

Od pondělí do soboty budou tepličtí fotbalisté na soustředění v Modré na Děčínsku, odkud vyrazí na turnaj do Čelákovic. Dalšími účastníky jsou Slavia Praha, Jablonec a Mladá Boleslav.

Srbský mladík se chce prosadit

Alen Melunovič zaujal proti Bohemians 1905 střeleckou produktivitou. „První gól jsem dal po standardní situaci a měl jsem štěstí i při té druhé trefě,“ vrátil se krátce ke svému počinu.

Do Teplic přišel před rokem a půl. Letošní jaro strávil na hostování v druholigovém Ústí nad Labem, jemuž pomohl k postupu do první ligy.

Alen Melunovič.foto: Právo/Josef Pešout

„Nehrál jsem ale pravidelně, klukům však postup náramně přeji. Poslední tři jarní kola jsem už vynechal. Odjel jsem předčasně domů do Srbska na léčení zraněných třísel. Už se cítím v pořádku,“ pokýval hlavou Melunovič.

Jeho cílem je udržet se v teplickém kádru pro první ligu. „V útoku je tady ale velká konkurence - Mahmutovič, Došek, Mareš, Vondrášek, Veverka. Ale chci v přípravě tvrdě pracovat,“ uzavřel srbský útočník.

Reklama

Související témata: