Hlavní obsah

Záložníci Doležal a Vrtělka zahájili přípravu s Ústím

ÚSTÍ NAD LABEM

Dvaatřicetiletý ofenzivní záložník Michal Doležal z Teplic a osmadvacetiletý defenzivní záložník Vít Vrtělka, který naposledy hostoval ze Zlína v německém Chemnitzu, se objevili na zahajovacím tréninku nováčka první fotbalové ligy FK Ústí nad Labem. Klub má zájem na jejich angažování, stejně tak očekává i příchody dalších nových hráčů.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Doležal odehrál v nejvyšší soutěži na tři stovky zápasů. „Ze srdce ho vítám v Ústí. Snad se domluvíme na podmínkách. Věřím, že nám může pomoci hlavně zkušenostmi. Má předpoklady být vůdčí osobností na hřišti i v kabině. Hovoří pro něj po fotbalové stránce výborná kopací technika. A byl bych velmi rád, aby v mužstvu zůstal. Proběhne jednání mezi kluby,“ řekl na adresu potenciální posily Svatopluk Habanec, trenér Ústí.

Vrtělka přichází na zkoušku. „Má za sebou kolem stovky prvoligových zápasů, i když v poslední době hrál v zahraničí nižší soutěž,“ uvedl kouč.

Úvodního srazu celku Ústí se zúčastnilo jen třináct hráčů. „Je to hrozně málo. Kromě šesti odchodů evidujeme i absenci obránce Džubana, který má zlomený prst na ruce. Valenta se potýká s nataženým břišním svalem a začne až v pondělí. Franc dostal individuální plán i povolený pozdější nástup kvůli přetrvávající dovolené, ale u něj jsem přimhouřil oko,“ vysvětlil kouč.

Do klubu přijde i trenér gólmanů

„Širší přípravou projde snad pětadvacet hráčů a řadu z nich teprve sháníme. Dokud nepřijdou na trénink, nebudu jejich jména ventilovat. Pro ligu bych chtěl mít dvacetičlenný kádr,“ uvedl trenér.

Ústečtí chtějí obsadit i dosud chybějící pozici trenéra brankářů. „Budeme to řešit externě na poloviční úvazek trenérem Janem Poštulkou, se kterým jsem jako člen realizačního týmu pracoval několik let v Teplicích. Kolega Poštulka má profilicenci a budu ho využívat i na lavičce coby poradní orgán. K týmu by se měl připojit v pátek,“ prozradil Habanec.

První přípravný zápas sehraje Ústí příští středu 23. června v Sedmihorkách u Turnova s Jabloncem. V plánu jsou i duely s Libercem, Žižkovem, Mostem a béčkem pražské Sparty.

Ambice týmu jsou jasné. „Jedině záchrana. To by byl velký úspěch. Skládáme tým za pochodu,“ dodal trenér.

Reklama