Hlavní obsah

Oslabený outsider donutil Spartu k válce, Hložek dostal dvě rány

Příbram

Všechno dopadlo, jak mělo, když oslabený outsider hostí jasného favorita. Fotbalisté pražské Sparty vyhráli v Příbrami 3:1 a jako jediní si po pěti ligových kolech dál drží plný bodový zisk. U Litavky však pro ně bylo utkání mnohem těžší, než se předpokládalo. „Tvrdý a obrovsky těžký zápas,“ přikyvuje Ladislav Krejčí starší, který si připsal asistenci a vítězný gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí starší (č.9) ze Sparty Praha oslavuje se spoluhráči gól na 2:1 během utkání v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Statistici poukazují, že jako trenér Václav Kotal vyhrál v Příbrami vůbec poprvé. Však si také pořádně oddychl.

„Jak jsme dali míč na zem, naše hra se mi líbila. Jinak to byla válka, musíme být rádi za třetí uklidňující gól," líčí zkušený kouč.

Takový Hložek opustil bojiště již v 50. minutě s bolavým kotníkem a rozseknutým kolenem. „Adamovo střídání bylo samozřejmě vynucené. Hned v prvních minutách dostal ránu na kotník, což byl první šrám, další pak na koleno. Radši jsme ho tedy stáhli," vysvětluje Kotal.

Příbram se dva týdny pere s koronavirem. Minule na Slovácku hrát nemohla, tentokrát jí chybělo sedm hráčů. Prala se nad své možnosti, nadále však platí, že v samostatné lize porazila Spartu pouze v dubnu 2005.

Krejčí se probouzí

Hosté byli produktivní, první dvě šance proměnili ve dva góly.

„Příbram na nás byla výborně připravená. Měli jsme to těžké a jsem rád, že dokážeme i takové zápasy zvládnout a vyhráváme," cení si muž utkání Ladislav Krejčí starší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí starší ze Sparty a jeho gólová hlavička na 2:1 v Příbrami.

Zkušený reprezentant se už zase řadí k lídrům týmu. „Z Itálie přišel zraněný, proto na začátku sezony nehrál. Jsem rád, že naskočil, a hned prokazuje efektivitu, ve kterou jsme u něj věřili," libuje si Kotal.

Třetí branku přidal Ladislav Krejčí mladší, takže mezi střelce se v utkání zapsali dva hráči stejného jména.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty oslavuje gól na 3:1 v Příbrami.

Do reprezentační přestávky čeká Spartu ve středu pohárový duel s Blanskem na Strahově a v sobotu ligový s Jabloncem na Letné.

„Určitě bude prostor pro další hráče, šanci dostanou," avizuje Kotal.

Reklama