Hlavní obsah

Potupa pro Zbrojovku. Smáli se jí vlastní fanoušci: Koho chcete porazit?

Brno

Ohlušujícím pískotem a posměšnou otázkou, koho že vlastně chtějí brněnští fotbalisté po návratu mezi elitu porazit, vyprovodili fanoušci Zbrojovky svůj tým do kabiny po dalším domácím nezdaru. Přestože si v ligovém utkání s Karvinou vypracovali víc šancí než soupeř, nakonec 0:2 padli. Zlomem v zápase byla ve druhé půli za bezgólového stavu Slezany proměněná penalta, kterou jim nabídl málokdy vídanou hrubkou a následným faulem brankář Šustr. Brňané zůstávají v tabulce s jedním bodem poslední.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Vyloučený Peter Štepanovský z Brna.

Článek

„Už je to skoro jako na kolovrátku. Takřka v každém zápase se dopustíme v klíčovém okamžiku nějaké výrazné chyby. V některých momentech nám zřejmě schází větší kvalita," posteskl si kouč Zbrojovky Miloslav Machálek, který zbytečnou Šustrovu kličku na protihráče nechápal. „Zvlášť když podobnou situaci už dvakrát nezvládl v přípravných duelech. Nutno ovšem dodat, že podobně nás sráží i neproměněné tutovky. Proti Karviné jsme si vytvořili minimálně tři naprosto stoprocentní. K tomu všemu se přidala Růskova nedisciplinovanost. Za protesty viděl druhou žlutou kartu a v deseti už bylo hrozně těžké s výsledkem v závěru něco udělat," přemítá.

Machálek si po dalším nepovedeném střetnutí zašel s příznivci Zbrojovky popovídat. „Zjistil jsem, že mnozí ani netuší, jak obří problémy nás provázejí. Máme velikou marodku. Teď se nám sice vrátili na hřiště Moravec či Fousek, ale pro změnu se v týdnu zase zranili Pachlopník s Černínem. Utkání s Karvinou ke všemu nedokončil kvůli bolestem v lýtkovém svalu Reiter. Mám obavy, že nám bude chybět docela dlouho. Jedna jobovka zkrátka stíhá druhou. Sráží nás taky situace ohledně covidu. Pro hráče, kteří se vracejí po desetidenní karanténě, je problém podat okamžitě plnohodnotný výkon," tvrdí.

Zbraně však rozhodně neskládá. „V nadcházející reprezentační pauze se musíme dát dohromady a po ní už konečně reprezentovat Brno tak, jak si přejí fanoušci i my," plánuje Machálek.

Nehodlá spekulovat, zda má trenérskou židli i nadále zcela jistou. „To není otázka pro mě. Přestože je fotbal můj život, jsou na světě i mnohem důležitější věci. Ani já však nejsem samozřejmě s našimi výkony spokojen a udělám všechno pro to, abychom se zlepšili," předsevzal si.

Reklama

Související témata: