Hlavní obsah

Necid se vrací, jenže ne do Slavie! Klokani vítají ostříleného internacionála

Praha
Aktualizováno

Je slávistou se vším všudy, na české scéně si ho bylo těžké představit v jiném než sešívaném dresu. Teď se ovšem ve Vršovicích posune o dvě stanice tramvají dál... Fotbalisty Bohemians Praha 1905 posílí útočník Tomáš Necid. Prvoligový celek na svém webu informuje, že zkušený internacionál se v pondělí připojil k týmu a v Ďolíčku podepsal smlouvu do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Tomáše Necida ze Slavie po vstřeleném gólu.

Článek

Jedenatřicetiletý Tomáš Necid do týmu Bohemians 1905 zamířil z Haagu, kde v létě po dvou letech skončil. Za nizozemský celek odehrál 50 zápasů a nastřílel 17 branek. Před tím si vyzkoušel zahraniční angažmá v Legii Varšava, Bursasporu, Zwolle, PAOK Soluň nebo CSKA Moskva.

V české lize nastupoval Necid za Jablonec a Slavii, celkem má v nejvyšší tuzemské soutěži bilanci 73 zápasů a 24 branek. Za českou reprezentaci Necid odehrál 44 zápasů a dal 12 gólů. S národním týmem si zahrál na mistrovství Evropy v roce 2016. Naposledy za něj nastoupil před čtyřmi lety.

"Tomáš je pro Bohemku nadstandardní hráč. Kvůli situaci s covidem mu padlo zahraniční angažmá, na které se moc těšil. Znám ho ze Slavie od jeho 17 let. I proto souhlasil s přestupem do Bohemky jako volný hráč," libuje si sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. "Věřím, že nám velmi pomůže. Smlouvu podepsal do konce sezony, ale vzájemně jsme si slíbili, že pokud mu vysněná nabídka v zimě přijde znovu, uvolníme ho do zahraničí. Je to fér," dodává Držmíšek.

"V Holandsku mi skončila smlouva a ozval se mi Míra Držmíšek. Dá se říct, že od mého působení ve Slavii jsme kamarádi. Proto jsem neváhal a jeho nabídku rád přijal," potvrzuje jeho slova sám Tomáš Necid.

Do Slavie se vrátil na hostování v září 2017 a hned ve druhém soutěžním utkání jí jedinou trefou v zápase zajistil výhru nad Maccabi Tel Aviv v Evropské lize.

Návrat do Edenu však pro něj nakonec nebyl ideální. Pod koučem Jaroslavem Šilhavým ještě vcelku pravidelně hrál, místo v základní sestavě ovšem neměl. Po příchodu Jindřicha Trpišovského nastupoval útočník ještě méně.

Proto se Necid vrátil do Bursasporu a pak přestoupil do Haagu. Nyní byl volným hráčem, proto po něm může Bohemkla sáhnout ještě po skončení přestupního termínu. Klokani budou moci nasadit úplně novou útočnou dvojici. Nedávno přilákali ze Sparty zpátky na hostování Matěje Pulkraba, který na jaře v zelenobílem dresu vstřelil pět gólů, než ho vyřadilo zranění.

Reklama

Související témata: