Hlavní obsah

Lídr Baníku Lukeš se brání: Že jsem vyjel po trenérovi Koubkovi? Šílená lež!

Vladimír KolářSport.czPrávo

V šatně fotbalistů Baníku Ostrava panuje mizerná nálada. Není se co divit. Třetí tým loňského ročníku Gambrinus ligy se potácí od porážky k porážce a po osmi kolech, z nichž pětkrát prohrál, je na poslední příčce. Po prohraném utkání v Liberci se objevily informace o tom, že měl Martin Lukeš "vyjet" na trenéra Miroslava Koubka. "To je šílená lež!" ohradil se Lukeš.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Ostravský Martin Lukeš (vlevo) se ohrazuje proti nařčení z údajného slovního ataku na trenéra Miroslava Koubka.

Článek

„Trenéra Koubka neodvolám, nadále mu věřím.“ Tato slova zopakoval majitel Baníku Tomáš Petera i po páté ligové porážce v řadě v Liberci. Ulevilo by se kabině, kdyby názor změnil?

To si nemyslím. Copak naši krizovou situaci způsobil trenér špatnou prací? Vůbec ne. Způsobili jsme ji my, hráči. V této chvíli nám odvolání trenéra nepomůže.

Říká se, že bezprostředně po utkání v Liberci jste se v kabině ostře do kouče pustil. Je to pravda?

Tak to je šílená lež!

Opravdu?

Stoprocentně. Něco takového šíří člověk, který chce Baník ještě více zdeptat.

Ale řekl jste, že něco se musí stát, aby se série porážek zastavila. Co by to mělo být?

Odpovím stejně jako v Liberci. Kdybych věděl co, tak jsme to už udělali.

Leckdo si to mohl vysvětlit tak, že jste měl na mysli Koubkovo odvolání...

V tom případě si má slova vysvětlil špatně. Znovu opakuji: hlavními viníky krize jsme my, hráči, ne trenér. Nechci, aby to vyznělo, že mu lezu do zadku, ale tlak médií a části fanoušků na jeho odvolání odmítám.

Proč? To je přece běžná praxe.

Protože já to vidím jinak. Trenér přece není na hřišti, tam jsou hráči. Co zmůže, když jeho pokyny, jak hrát a co hrát, se na hřišti neplní? Nic.

Před měsícem jste tvrdil, že v kabině Baníku neexistují partičky, že tým táhne za jeden provaz. Můžete to zopakovat i dnes?

Ano, stojím si zatím.

Ale nervozita v kabině je, že?

To je logické, když jdeme od porážky k porážce. Určitě se ale k sobě nechováme jako psi.

Připouštíte alespoň, že vztahům ublížila aféra vyvolaná diskusí kapitána Marka a bývalých hráčů Strnada a Mičoly na internetu, v níž uráželi trenéra?

To už je pryč. O tom se už v kabině nemluví.

Tomáš Petera včera řekl, že Baník příštích sedm utkání neprohraje. Umíte si představit, co se stane, když v lize prohrajete ještě jednou nebo dvakrát po sobě?

To si představovat ani nechci. Správné je věřit, že to zlomíme. Nejsme přece tak špatní fotbalisté, abychom byli v lize jen biti.

Reklama

Související témata: