Hlavní obsah

Hradec Králové i Slavia dostaly od disciplinárky pokutu 10 tisíc

PRAHA

Pokutu deset tisíc korun uložila na dnešním zasedání disciplinární komise ČMFS fotbalovým klubům FC Hradec Králové a Slavia Praha za události při vzájemném ligovém utkání. Domácí budou platit za špatný výkon pořadatelské služby, hosté za chování vlastních diváků.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Fotbalisté Hradce Králové se zdraví se svými fanoušky

Článek

Za překročení kapacity stadionu nebudou Východočeši trestáni, ale do budoucna se musí podobnému jednání vyhnout. Klub byl zatím pouze vyzván, aby v této věci dodržoval předpisy ČMFS, případně navýšil počet míst.

"Výše pokuty odpovídá tomu, že Hradec Králové byl před disciplinární komisí za tento přestupek poprvé. Pokud jde o překročení kapacity, disciplinární komise pochopitelně nechce jít proti zájmu diváků o fotbal, musí ale zabezpečit dodržování řádů a předpisů. Proto klub nepokutovala, ale nařídila mu udělat taková opatření, aby k překročení kapacity nedocházelo," uvedl mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Slavia potrestána za rvačky

Bez trestu nevyšli ani hosté, jejichž fandové přinesli do hlediště spoustu pyrotechniky. Konkrétně za to ale Slavia potrestána nebyla. "Hostující kluby trestá komise za výtržnosti jejich diváků, ale pokud jde o použití pyrotechniky, nese zodpovědnost především domácí klub. Slavia byla potrestána za rvačky v sektoru hostů," vysvětlil Kolář.

Komise vedle toho také projednala osobní přestupky hráčů. Na dvě utkání zastavili činnost ústeckému Vítu Vrtělkovi, jenž byl vyloučen za surovou hru v duelu s Českými Budějovicemi. "Komise se přiklonila k názoru, že šlo o přestupek, za který je sazba dvě utkání až dva měsíce, a udělila trest na spodní hranici," doplnil Kolář. Dvakrát si nezahraje také budějovický Tomáš Stráský, který byl v témže duelu vyloučen za podražení hráče bez možnosti hrát míč.

Na jedno utkání má zastavenou činnost za čtvrtou žlutou kartu v první lize Aleš Neuwirth z Baníku Ostrava, v druhé nejvyšší soutěži totéž potkalo poměrně záhy v rozehrané sezoně znojemského Zdeňka Látala.

Reklama

Související témata: