Hlavní obsah

Jarolím to balí! Nabízí vedení Slavie rezignaci

PRAHA

Vedení fotbalové Slavie zřejmě bude muset již pro příští ligový duel s rozjetou Plzní hledat nového kouče. Karel Jarolím je totiž rozhodnut nabídnout vedení klubu svoji rezignaci. Trenér to prohlásil bezprostředně po prohraném zápase na hřišti 1. FC Slovácko, kde sešívaní v pátek utrpěli debakl 0:3. Kluboví šéfové přitom k případným změnám chtěli přikročit až v reprezentační pauze.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kouč Slavie Karel Jarolím

Článek

Jarní veletoče v Edenu jsou ještě v dobré paměti. Tentokrát se však zdá, že Karel Jarolím definitivně hází ručník do ringu. Jeho tým pošesté za sebou v lize nevyhrál, fanoušci jsou popuzení a současný kádr Slavie příliš korektur v sestavě k cestě vzhůru tabulkou neskýtá. Nedávní mistři hrají o udržení, což je pro všechny červenobílé hodně silná káva...

„V této chvíli jsem rozhodnutý, že budu kontaktovat vedení a že skončím. V zájmu toho, aby přišel nějaký nový impuls, tak si myslím, že to bude nejlepší řešení,“ prohlásil Jarolím bezprostředně po zápase na Slovácku.

Už ani nepočítal, že by měl k hráčům nějaký další proslov. "Nevím, co jim budu vytýkat, jestli jim ještě já budu vůbec něco vytýkat. První branka padla z penalty, druhá branka po naivní rozehrávce... Přesto si myslím, že za stavu 1:0 i potom ve druhém poločase tam byly slibné situace, ale bohužel jsme nebyli schopni branku dát. V této chvíli jsem rozhodnutý, že určitě budu kontaktovat vedení a že skončím,“ cituje kouče klubový web.

"Rozhodl jsem se tak v zájmu toho, aby přišel nějaký impuls. Tak si myslím, že to bude nejvhodnější řešení.“

Dokáže bojovat, ale chce dát impuls k záchraně

Třeba slávističtí ultras vyzvali kouče k abdikaci již po pondělním prohraném derby se Spartou. A přidali výhrůžku, že mu pomohou sami... „V médiícíh samozřejmě na mojí osobu tlak byl, ale to na to vliv nemá. Já si myslím, že dokážu bojovat, ale v tuto chvíli cítím, že bude zkrátka lepší, když nějaký ten impuls přijde.“

Jarolím přiznává, že porážka na Slovácku byla jen poslední kapkou. "Vzhledem k tomu, co všechno probíhalo po prohraném derby, tak jsem určitě o rezignaci přemýšlel již v týdnu.“

Nebere to tak, že utíká z boje. "Já určitě rád bojuju, ale v podstatě přes moji osobu je vytvářen tlak na celé mužstvo, takže si myslím, že to bude asi nejlepší rozhodnutí. V tuto chvíli,“ říká Jarolím.

Když na jaře odešel na dovolenou, po níž se v létě k mužstvu senzačně vrátil, převzal mužstvo František Cipro, šéf slávistického skautingu. Z kanceláře do šatny sestoupil poté, co mu to sám Jarolím posvětil. Použije zadlužený a těžce zkoušený klub stejnou šokovou terapii během pár měsíců již podruhé? Nebo najde jiného kaskadéra, který si troufne Slavii zachránit a začít hned proti lídrovi z Plzně...?

Situace Slavie v ligové tabulce už je každopádně na pováženou.

Reklama

Související témata: