Hlavní obsah

Mrzí nás, že podzim skončil, říká po úspěšné sérii jablonecký trenér Komňacký

Jablonečtí fotbalisté přezimují v prvoligové tabulce na čtvrtém místě s jednobodovým odstupem za třetí Olomoucí. Do popředí se dotáhli hlavně díky posledním sedmi zápasům, v nichž šestkrát vyhráli a jen jednou remizovali. „Klidně bychom hráli dál a trochu nás mrzí, že podzim končí,“ konstatoval s úsměvem jablonecký trenér František Komňacký po vítězném severočeském derby v Teplicích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Jablonce František Komňacký

Článek

S jakými záměry jste vlastně nastoupili k utkání proti tradičnímu rivalovi a navíc na jeho půdě?

Do Teplic jsme jeli s tím, že budeme chtít potvrdit solidní výsledky z předchozí doby, kdy jsme chytili takříkajíc druhý dech a uhráli docela dost bodů. A celkově se nám podařilo prosadit svůj herní projev i na trávníku, i když jsme trochu museli změnit rozestavení i způsob hry kvůli absenci kanonýra Pekharta. Založili jsme svoji taktiku na výkonu kreativních středních záložníků Pitáka, Jarolíma a Loučky. Kromě tvůrčích schopností nevynechali jediný souboj a měl jsem z jejich přístupu dobrý pocit. A při větší střelecké pohotovosti jsme mohli o vítězství rozhodnout už v první půli. Ale jsme rádi, že jsme druhý gól přidali hned po přestávce.

Nakonec jste vyhráli ale „jen“ 2:1? Co se stalo v závěru?

Bohužel jsme nedokázali udržet koncentraci a soustředěnost až do konce a podvědomě jsme se báli o výsledek. Dali jsme soupeři šanci, aby ještě zabojoval aspoň o remízu. Vzpomínám si, že v prvním vzájemném zápase na začátku podzimu Teplice u nás vyrovnaly se závěrečným hvizdem. Olomouc nám dala v minulém kole dva góly také až v samotném konci, dokonce i v nastaveném čase.

Ale zápas v Teplicích jste zvládli a můžete být po podzimu spokojeni...

Škoda, že podzimní část končí. Naše mužstvo chytilo jiskru a nezlobili bychom se, kdyby se ještě pokračovalo. Ale bereme to tak, že nastává zimní přestávka a je na nás, abychom se snažili připravit na jaro. I v něm chceme hrát v lize důstojnou roli.

Na hostování máte některé fotbalisty z vlastního kádru. Co s nimi bude?

Ano, Michálek hostoval v Brně, Jiří Valenta ve Slovácku a Kocourek v Hradci Králové, kde dostali na podzim možnost působit dál v první lize. Podle mých informací by se měli do Jablonce vrátit a uvidíme, jaká bude jejich zimní příprava. Třeba se nám ještě hodí. I když se to nezdá, nemáme zase tak široký kádr. Třeba v Teplicích museli být připraveni na střídání i Uvíra a Norek, kteří v lize ještě nenastoupili.

A co obránce Krajčík?

Matej Krajčík je po operaci. Začíná s námi trénovat a bude záležet na tom, co mu zdravotní stav dovolí. Ale předpokládám, že v zimě se už zapojí naplno.

Reklama

Související témata: