Hlavní obsah

Máme nad čím přemýšlet, dobře ví teplický Plíšek

TEPLICE

Rozpačitě vyzněla vystoupení fotbalistů Teplic v závěru podzimní části první ligy. Tým, který měl ambice na horní příčky, se musí spokojit se šestým místem v tabulce. A ztráta na páté místo činí už pět bodů, což není málo. „Máme nad čím přemýšlet,“ uvažuje teplický trenér Jiří Plíšek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek (vlevo)

Článek

„Poslední čtyři kola nás nezastihla v oslnivé formě. A tak na rozdíl od jiných klubů, kterým tohle období vyšlo, musíme být rádi, že podzim skončil. To říkám hlavně pod dojmem nevydařeného zápasu s Jabloncem. Především za to, co jsme předvedli v prvním poločase, bychom se měli divákům omluvit,“ dával kouč Plíšek najevo nespokojenost.

„Můžeme si před zápasem říkat, jak budeme hrát, ale veškeré snažení přijde vniveč, když hráči nebojují, neběhají a nedokážou ze sebe vymáčknout maximum. S Jabloncem jsme dostali dvě branky a pak to bylo z naší strany jen vzívání štěstěny, abychom s výsledkem něco udělali. Tentokrát jsme si vítězství vůbec nezasloužili, takže cítím velké zklamání,“ rozebíral trenér.

A nechtěl se vymlouvat třeba na neúčast Kalivody, který měl být jedním z pilířů středové řady. „David se při dopoledním rozcvičení zranil a oznámil nám, že nemůže jít do zápasu. Způsobilo nám to komplikace se změnou uvažované základní sestavy na poslední chvíli, ale měli jsme si s tím poradit,“ říkal Plíšek. Už o přestávce odstoupil kvůli zranění další záložník Ljevakovič.

Závěr kalendářního roku vyzněl špatně, přitom Tepličtí měli v sezóně náznaky toho, že by mohli čeřit vody v popředí tabulky. „Asi uprostřed podzimu jsme dosáhli jakési úspěšné šňůry. Tu jsme si ale pošramotili v následných kolech. Teď máme nad čím přemýšlet. Hlavně si musíme probrat, kde jsme udělali chyby a k tomu snad poslouží podrobná analýza některých hráčů a zvážení jejich přínosu pro mužstvo. Jsou věci, na které budu chtít znát odpověď. Prostě něco není v pořádku a musí se to změnit,“ dodal teplický kouč.

Reklama

Související témata: