Hlavní obsah

Trenér Jablonce Palička skončil

vn, Právo

Druhý trenér prvoligového fotbalového týmu ve dvou dnech opouští svůj post. Po pondělním vyhazovu opavského Tomáše Matějčka odvolalo v úterý vedení Jablonce Vlastimila Paličku, jehož na lavičce momentálně čtrnáctého celku ligové tabulky vystřídá Petr Rada.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Špatné výsledky fotbalistů Jablonce vyústily v odvolání trenéra Paličky.

Článek

Palička se poroučel se poté, co s týmem dosáhl v dosavadních jedenácti kolech jen jediné výhry 1:0 doma nad Synotem, v posledních sedmi kolech však Severočeši tři body nezískali ani jednou.

Poslední kapkou byla pro vedení klubu ostudná porážka 1:3 s posledními Blšany. Po ní je mužstvo v tabulce čtrnácté s devíti body a chabou bilancí jedné výhry, šesti remíz a čtyř proher. Za ním se krčí jen s bodovým odstupem Žižkov a "pětibodové" Blšany. Palička se stal pátým odvolaným koučem v sezóně.

Rozhodnutí nepřekvapilo

"Ani mě to odvolání nijak nepřekvapilo. Vnitřně jsem s tím počítal. Jablonec prohrál hned první dvě kola a já od té doby cítil velký tlak. Po Blšanech už signály směrem k mému odvolání byly jasné. Jen se vše oddalovalo až do úterního večera," řekl Právu Palička, jenž na severu Čech strávil dva roky. "Ale napište, že jsme se rozešli korektně," prosil hned.

Rada, pro kterého se bude jednat po Slavii a Teplicích o třetí prvoligové angažmá, bude jabloneckým fotbalistům představen ve středu dopoledne a hned povede trénink. Asistentem se stane Zdeněk Klucký, který střídá Jana Fialu.

Reklama

Související témata: