Hlavní obsah

Hradec zahájí přípravu s posilami Zichem, Mišínským a Klapkou

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Hradce Králové v úterý zahájí přípravu na jarní část první ligy se třemi posilami. Ze Sparty přichází na hostování brankář Lukáš Zich, útok posílí odchovanec Baníku Ostrava Vladimír Mišínský, který naposledy působil v druholigové Karviné, a klub angažoval i svého odchovance Filipa Klapku, který na podzim hrál za kazašský Tobol Kostanaj.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hradec zahájí přípravu s posilami Zichem, Mišínským a Klapkou.

Článek

Šestadvacetiletý Zich má dosud na kontě 20 prvoligových startů za Jablonec, Bohemians 1905 a Liberec, kde působil vždy na hostování. Ve Spartě, které patří, na svou šanci stále čeká. Do Hradce přichází jako náhrada za Jana Hanuše, jehož si z hostování stáhla Slavia.

V Hradci končí také Petr Tomašák, který míří do Třince, a Tomáš Hájovský. O toho se zajímá Sokolov.

Trenér Václav Kotal se naopak dočkal vytoužené posily v podobě klubového odchovance Klapky. Ten měl do Hradce přijít již v létě, nakonec ale dal přednost nabídce kazašského Kostanaje. Nyní je ale zpátky. "S Filipem a kazašským klubem jsme již domluveni, nyní zbývá ještě vše dotáhnout s týmem, ze kterého do zahraničí přestupoval, to znamená s Jabloncem. Předběžně již domluveni jsme, ale ještě čekáme na jejich návrat z dovolené," uvedl ředitel hradeckého klubu Richard Jukl pro klubový web.

Devětadvacetiletý záložník odehrál za Hradec v první lize tři sezony, než v roce 2004 zamířil do Jablonce. V něm patřil k oporám, ovšem po vážném zranění v roce 2009 vypadl ze sestavy. Celkem má na kontě 166 ligových zápasů a 16 vstřelených branek.

Vedení Hradce vede jednání ještě o příchodu dalších dvou útočníků a jednoho obránce, jejich jména však zatím zveřejňovat nechce. Do přípravy se zapojí i odchovanci klubu Jan Dvořák, který má v týmu bratra Pavla, a Jaroslav Zelený.

Hradec má za sebou již neoficiální start přípravy v podobě halového turnaje v německém Hamburku, kam zamířilo 11 hráčů prvoligového kádru. V konkurenci bundesligového St. Pauli (3:6), dánského Bröndby Kodaň (2:3) a halového mistra Hamburku Altona 96 (6:2) nepostoupili ze skupiny.

"Ve skupině jsme narazili na dvě nejlepší mužstva turnaje, která dokázala v prvních poločasech potrestat naše chyby i náš respekt ze soupeře. I když jsme se ve druhých poločasech zlepšili a dokázali střílet branky, na obrat to bohužel nestačilo. Pro naše mladé hráče to byla dobrá zkušenost a snad ji zúročí v přípravě na těžké ligové zápasy," hodnotil turnaj trenér Kotal.

Nyní čeká Hradec devět přípravných zápasů na českém území, kondiční soustředění v Břízkách a herní soustředění v Chorvatsku či případně v Turecku. Bude záležet na podmínkách. Jarní část první ligy Hradec odstartuje na půdě vedoucího týmu tabulky Plzně.

Reklama