Hlavní obsah

Sparta jedná s Janovem o Kuckovi, do přípravy vzala obra z Kamerunu

PRAHA

Bez velkých změn se pustili do zimní přípravy fotbalisté Sparty. Začali ji i se záložníkem Kuckou, který má ovšem namířeno do FC Janov. „Začaly spolu jednat kluby, což je nejpodstatnější bod,“ předeslal kouč Jozef Chovanec. Na zkoušku naopak přivítal obránce či defenzivního záložníka Ondřeje Švejdíka a obrovitého kamerunského záložníka Martina Abenu z Dunajské Stredy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Juraj Kucka (vpravo) a Ondřej Kušnír na tréninku Sparty

Článek

Jeden velký odchod asi Spartu během zimní přestávky čeká. Slovenský záložník Kucka je na odchodu do Janova. „Nechceme s hráči obchodovat jako s bílým masem, musí to mít hlavu a patu. V rovině spekulací je zájem také o Kadlece, Wilfrieda či Vacka. Nabídka Janova na Kucku je však jediná konkrétní. Začíná se o ní jednat na úrovní klubů, což je nejpodstatnější bod,“ konstatoval před prvním tréninkem ve strahovském centru kouč Jozef Chovanec.

V mužstvu se objevily také dvě nové tváře. Ondřej Švejdík je volný hráč, který dříve hrával za Bohemians, Mladou Boleslav a naposledy Groningen. Obrovitý Kamerunec Martin Abena měří 195 centimetrů a patří Dunajské Stredě.

Kamerunský záložník Martin Abena, který dosud hrál v Dunajské Stredě, zahájil 3. ledna v Praze zimní přípravu s fotbalisty Sparty Praha. foto: ČTK/Michal Kamaryt

„O Švejdíka jsem měl zájem již před necelým rokem, pak se bohužel zranil. Zkusíme ho tedy až teď a uvidíme, zda se domluvíme na další spolupráci. Abeny jsem si všiml před dvěma lety, kdy s Léonardem Kweukem na hřišti v Dunajské Stredě spolupracoval téměř naslepo. Pak se mi ztratil v Xanthi, ale když se teď naskytla možnost zkoušky, využili jsme ji,“ vylíčil Chovanec.

V hledáčku jsou i Kerič a Zápotočný

Z hostování ve Viktorii Žižkov se vrátil mladý Folprecht, naopak Vachoušek se vrátil do Teplic, na hostování odcházejí brankář Zich do Hradce Králové a útočník Jirouš do Dukly. Sparta se však zajímá také o dvě další zajímavá jména - útočníka Keriče z Liberce a obránce Zápotočného z Besiktasu Istanbul, který má i reprezentační zkušenosti. „Kerič má ještě ve Slovanu smlouvu, tak uvidíme, zda se s jeho klubem domluvíme. Se Zápotočným jsme ve spojení. Byl přes svátky doma, teď se vrátil do Turecka,“ řekl Chovanec.

Před prvním zápasem Evropské ligy s Liverpoolem (17. února) čekají Letenské dvě zahraniční soustředění spojená s turnajem. Od 19. do 27. ledna bude trénovat v Dubaji, kde se turnaje zúčastní i Petrohrad, Šachtar Doněck, Žilina, jeden domácí tým z Emirátů a vítěz Íránského poháru. Druhé herní soustředění proběhne od 29. ledna do 9. února ve Španělsku.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 85. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 82. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 85. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice