Hlavní obsah

Boleslav začala přípravu bez Toleského a čeká na Buluta

MLADÁ BOLESLAV

Makedonský útočník Goce Toleski chyběl na dnešním začátku zimní přípravy mladoboleslavských fotbalistů. Klub se s ním totiž nedohodl na podmínkách prodloužení hostování. Vedení pátého týmu ligy také čeká, jak se vyvine situace kolem dalšího forvarda Kerema Buluta, který byl v listopadu v Austrálii zatčený kvůli podezření ze spáchání několika trestných činů a ve druhé polovině ledna by ve své vlasti měl podstoupit další část přestupkového řízení. Pak by Boleslav chtěla Buluta znovu získat do svých řad.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi začali přípravu.

Článek

Toleski, který do Boleslavi přišel loni v říjnu na hostování z makedonského celku Renova a při šesti podzimních startech vstřelil jednu branku, však už zřejmě ve městě automobilů dál působit nebude. "Nenašli jsme společnou řeč v ekonomické otázce při prodloužení hostování," řekl ČTK generální ředitel boleslavského klubu Jaromír Šeterle.

Ten ale nevyloučil, že Středočeši s bývalým hráčem Mostu, Slavie či Olomouce, ještě jednání obnoví. "Přestupové období teprve začíná, času je relativně dost a třeba tu věc ještě otevřeme. Ale na druhou stranu se rozhodně nechceme pouštět do žádných finančních dobrodružství, abychom nedopadli jako některé jiné kluby. Navíc své klíčové hráče, na nichž chceme stavět, máme pojištěné dlouhodobými smlouvami," uvedl Šeterle.

Australana vyhlížejí marně

Boleslavští naopak netrpělivě vyhlížejí návrat talentovaného australského útočníka Buluta. Osmnáctiletý hráč naposledy v české lize nastoupil loni na konci srpna, pak si plnil povinnosti u australské reprezentace do 20 let, které při kvalifikačním turnaji v Číně pomohl k postupu na letošní mistrovství světa v Kolumbii.

V listopadu ale Buluta zatkla australská policie a hráč nemůže opustit zemi do doby, než během ledna absolvuje další přestupkové řízení. "Pak by zřejmě bylo možné, aby se připojil zpět do našeho klubu. My o něj máme pořád zájem, on se chce také vrátit. Každopádně musíme ještě nějaký čas počkat na to, jak se věci pohnou v Austrálii," řekl Šeterle.

Boleslavští jinak prý neplánují žádné velké rošády ve svém kádru. Trenér Karel Stanner kromě Toleského dnes přivítal všechny hráče, s nimiž pracoval i během podzimu. Po operaci kolena bude na začátku přípravy jen individuálně trénovat obránce Tomáš Janíček, fit naopak už jsou rekonvalescenti Ondřej Zahustel, Václav Kalina a Jan Kysela.

První týden v roce boleslavští hráči stráví tréninkem v domácích podmínkách, o víkendu budou mít volno a příští pondělí vyrazí na tradiční kondiční soustředění do Vrchlabí. První přípravný zápas sehrají 15. ledna proti Pardubicím.

Reklama

Související témata: