Hlavní obsah

Jablonečtí fotbalisté zahájili přípravu i s útočníkem Pekhartem

JABLONEC NAD NISOU

Bez výraznějších změn v hráčském kádru zahájili dnes přípravu na jarní sezonu jablonečtí fotbalisté. Loňský vicemistr má na soupisce stále i útočníka Tomáše Pekharta, o jehož odchodu se v průběhu zimní pauzy spekulovalo. Severočeši prý však s nikým v současné chvíli o odchodu talentovaného kanonýra nejednají. S klubem trénuje i Tomáš Čížek, ale ten bude i na jaře hrát v Rusku.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté Jablonce začali přípravu i s Tomášem Pekhartem.

Článek

O Pekharta mělo mít údajně zájem několik zahraničních klubů, ale přestup prý není aktuální. "Momentálně s nikým nejednáme, hovořit o odchodu Tomáše je zatím předčasné," utnul spekulace o odchodu hráče reprezentační jednadvacítky jablonecký ředitel Petr Flodrman.

Pohromadě zůstal i zbytek kádru, Severočeši chtějí vsadit na stabilizaci a dál hodlají vyhledávat nové talenty pro budoucnost. Součástí zimní dohody se Slavií ohledně Adama Hlouška jsou podle všeho příchody brankáře Romana Valeše a záložníka Ondřeje Vaňka, z hostování se vrátili Tomáš Michálek (Brno), Milan Vukovič (Kladno) a Daniel Kocourek (Hradec Králové).

Příprava začíná pozvolněji

Fotbalisté dnes dopoledne vyrazili k jabloneckého přehradě, kde hráči absolvovali dva čtyřkilometrové okruhy. "Je to spíš na rozběhání, na odpoledne už máme připraven trénink na umělé trávě. Příprava začíná pozvolněji, aby do ní hráči nastoupili s chutí a odhodláním," nastínil své plány trenér František Komňacký, který napoprvé přivítal třiadvacet hráčů. Kvůli zdravotním problémů se nezapojili pouze Haurdič s Uvírou.

První týden přípravy naplánoval trenér výhradně v domácích podmínkách, střídat bude okolní terén, atletickou i městskou halu a umělou trávu, na závěr týdne sehraje první utkání Tipsport cupu. Na příští týden naplánoval trenér Komňacký kondiční soustředění, které hráči absolvují také v Jablonci.

Každoročním vrcholem přípravy bude soustředění na Kypru. "Jezdíme tam kvůli přírodní trávě, na kterou můžeme doma zapomenout," připomněl kouč herní zaměření soustředění ve Středomoří.

S jabloneckým týmem již tradičně v zimní období trénuje i záložník Čížek, který ale hodlá hrát i nadále v Rusku. "Tomáš v Jablonci žije a sám nás požádal, zda by zde mohl trénovat. My jsme jeho přání vyhověli," vysvětlil Flodrman nečekanou přítomnost bývalého hráče.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články