Hlavní obsah

Fotbalový útočník Střihavka míří z Plzně do Tilburgu

Plzeňský fotbalista David Střihavka uspěl na testech v Tilburgu a zřejmě už v pátek se stane hráčem posledního týmu nizozemské ligy, s nímž se domluvil na půlročním hostování s opcí na pozdější přestup. Oba kluby se předběžně dohodly na odstupném za sedmadvacetiletého útočníka, nyní se dolaďuje hráčův kontrakt.

Foto: fcviktoria.cz

David Střihavka opouští Plzeň.

Článek

Střihavka chyběl v posledních dnech na trénincích ligového lídra a Západočeši připustili, že pokud bude o hráče zájem, uvolní ho. "Určitě mu nebudeme bránit v případném odchodu, pokud bude zájem a dojde k dohodě," uvedl v dnešní tiskové zprávě plzeňský trenér Pavel Vrba.

Střihavka přesvědčil Tilburg o svých schopnostech a jeho odchod nabral rychlý spád. "Už je v Praze a podle všeho velmi rychle odcestuje zpět do Nizozemska, aby se připojil k týmu. Domluveno je půlroční hostování, ovšem už je dohoda na případný přestup včetně vyrovnání mezi kluby," řekl hráčův agent Pavel Zíka z agentury Sport Invest International, podle kterého bude transfer uzavřen zřejmě ještě v pátek.

Pro Střihavku nebude angažmá v týmu, kde úspěšně působil Tomáš Galásek, první zahraniční zkušeností. V roce 2007 hrál v anglickém Norwichi. V Česku prošel řadou klubů Bohemians Praha, Spartou, Jabloncem, Blšany, Ostravou, Slavií a naposledy Plzní. V české lize má odehráno 126 utkání a vstřelil 31 branek.

Tilburg je v nizozemské lize poslední se ztrátou šesti bodů na nejbližšího soupeře a hrozí mu sestup. V 19 zápasech dal jen 16 branek a má nejhorší útok v soutěži.

Reklama

Související témata: