Hlavní obsah

O Keriče má zájem i Ingolstadt, tvrdí liberecký ředitel Kleibl

DĚČÍN

Jak to bude s fotbalovým útočníkem Andrejem Keričem, který odmítl v Liberci podepsat novou smlouvu? To je hlavní téma, jež v těchto dnech hýbe libereckým fotbalem. Sám hráč ještě v sobotu normálně nastoupil za celek Slovanu v Děčíně proti Teplicím v zápase Tipsport ligy. A po utkání se na Keričovu adresu vyjádřil v rozhovoru pro Sport cz. Libor Kleibl, ředitel libereckého klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Liberce Andrej Kerič

Článek

Co říkáte na nejnovější vývoj ohledně Keriče? Je zbytečné se s Andrejem bavit o prodloužení smlouvy v našem klubu, když nám Sparta Praha oficiálním dopisem oznámila, že s tímto hráčem uzavřela kontrakt s platností od 1. července. A nemáme důvod tomu nevěřit. Letenští neudělali nic špatně, chovali se v rámci fotbalových pravidel. Jestli někdo porušil slovo, nebo dohodu, dobře víme, kdo to byl. Ale nehodlám se o tom zmiňovat. Jaký bude náš postoj, teprve uvidíme.

V pátek se objevil nový zájemce o vašeho útočníka. Jak se k tomu stavíte? Ano, je to Ingolstadt z druhé německé bundesligy. Hraje o záchranu a potřebuje rychlého útočníka. A vyhlédli si Andreje. Budeme řešit, co dál. Nic nám nebrání v tom, aby Kerič šel do Německa na hostování nebo na přestup. Vlastníme přestupová práva hráče a můžeme je prodat, komu chceme. Musel by s tím souhlasit i hráč a všechno by záleželo na jednání. Pokud Ingolstadt dokáže lépe než někdo jiný ohodnotit Keričovu cenu, je to pro nás zajímavé.

Libor Kleibl, ředitel libereckého klubufoto: Sport.cz/sport.cz

Na kolik procent je reálná možnost, že Kerič bude hrát i na jaře v Liberci? Na to je příliš brzy. Jestliže hráč dá najevo, že chce působit někde jinde, těžko nechá srdce tam, odkud odchází. Stačilo mi deset minut jeho pobytu na hřišti při sobotním zápase proti Teplicím, abych rozpoznal, zda jde do toho naplno, nebo ne. To je můj úsudek. Trenér i hráč na to mohou mít jiné názory. Když se dohodnete s konkurencí, že k ní za pár měsíců přejdete, tak na tom stávajícím pracovišti plný výkon neodevzdáte. Pokud by ta dohoda zněla jinak a shodli by se na ní všechny strany, bylo by to jiné. My jsme s ní nesouhlasili. Byli jsme na něčem dohodnuti a splnili jsme hráči všechny podmínky, jaké si řekl. A on se stejně zachoval tak, jak se zachoval.

Jak byste řešili na jaře uvolněný post po Keričovi v kádru? Viděli jsme, jak si v prvních vystoupeních za Liberec počíná mladý Hadaščok, který přišel z Opavy. Já tomuto chlapci věřím. Do útoku jsou připraveni i Martan a Vojta, kteří už nasbírali pár ligových startů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články