Hlavní obsah

Z Edenu mizí i druhý Černý, mladý slávista je na odchodu do Rostova na Donu

Proti Nitře ještě v úterý kolem poledne odehrál celých 90 minut. A byl to zřejmě rozlučkový zápas Milana Černého (22) s fotbalovou Slavií. Člen reprezentační jedenadvacítky, který už stihl i tři zápasy v Bílkově áčku a hned při svém debutu za národní tým dal Turecku gól, totiž míří do Rostova na Donu. Kluby jsou dohodnuty a hráč odletí v nejbližších dnech do Ruska na lékařskou prohlídku.

Foto: René Volfík, ČTK

Radost slávistů z gólu, vpředu jeho autor Milan Černý.

Článek

Hned dva Černé nabízela v poslední době soupiska fotbalové Slavie. Na jaře už však v Edenu zřejmě nebude hrát ani jeden. Zkušenější Jaroslav neakceptoval prodloužení smlouvy a zmizel do Turecka. Mladší Milan by se měl stát jedním ze zachránců zadluženého klubu, který za svého talentovaného záložníka může utržit přibližně 25 miliónů korun.

„Mohu potvrdit, že jednání s ruským Rostovem na Donu probíhají a jsou blízko dohodě. Nic uzavřeného ale není,“ oznámil v úterý Ondřej Zlámal, tiskový mluvčí Slavie.

Přestup je však již jen otázkou dnů a hodin. „Kluby jsou dohodnuty, takže Milanovi vyřizujeme vstupní vízum, aby ve čtvrtek či v pátek mohl do Ruska odletět a podrobit se tam vstupní lékařské prohlídce,“ potvrdil pro Sport.cz hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest.

Milan Černý v zápase národního týmu s Tureckem.foto: Jan Tauber

Smlouva je nachystána na 3,5 nebo 4,5 roku

Trenér Michal Petrouš by si Černého rád ponechal pro jarní bitvu o záchranu, vzhledem k tíživé situaci však nemá Slavia na vybranou a musí prodávat. „Milan s přestupem souhlasí a těší se. Zbývá jen doladit, zda podepíše smlouvu na 3,5 nebo 4,5 roku. Od května 2012 přejde ruská liga na klasický evropský model podzim-jaro, proto ty poloviny roku,“ vysvětluje Zíka.

S Rostovem má manažer čerstvé zkušenosti, nedávno tam jeho firma dojednala také přestup slovenského reprezentačního stopera Saláty. „Dříve tam z Čechů hráli Lengyel a Horák, ale to byl ještě Rostov průměrný. Teď už se řadí mezi nejsilnější ruskou desítku, mužstvo trénuje bývalý známý kanonýr Oleg Protasov.“

Milan Černý je spolu s obráncem Ondřejem Čelůstkou momentálně nejdražším „vývozním artiklem“ Slavie, oba mladíky v létě čeká evropský šampionát do 21 let. A stále ještě není vyloučeno, že do zahraničí by mohl odejít také Čelůstka.

Reklama

Související témata: