Hlavní obsah

Obránce Švejdík obstál v testech, ve Spartě dostal roční smlouvu

PRAHA

Fotbalová Sparta Praha získala obránce Ondřeje Švejdíka. Ještě před čtvrtečním odletem mužstva z Dubaje podepsal s letenským klubem roční smlouvu s opcí na 2,5 roku. Informoval o tom personální ředitel Sparty Jakub Otava, který zároveň potvrdil, že Sparta dala také další nabídku Liberci na okamžitý přestup Andreje Keriče.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér fotbalistů Sparty Jozef Chovanec

Článek

Osmadvacetiletý Švejdík přišel na startu zimní přípravy do Sparty na testy. Trenér Jozef Chovanec znal možnosti fotbalisty, který naposledy působil v Groningenu, ale po těžkém zranění dlouho nehrál a Letenští se chtěli přesvědčit o jeho aktuální formě.

K dohodě došlo ještě v noci v Dubaji, odkud dnes tým cestoval zpět do Prahy. "Během celé přípravy přesvědčil o tom, že může ve Spartě prokázat své kvality. Nastupovat může na stoperu i na pravé straně obrany. Na podobě smlouvy jsme se domluvili s hráčem za přítomnosti jeho agenta Jiřího Müllera," vysvětlil Otava.

Právě nedávné zranění hrálo při smlouvě se Spartou svoji roli. Kontrakt v plné výši na 3,5 roku by vstoupil v platnost až po ročním působení. S bývalým zaměstnavatelem se sparťané vyrovnávat nemusejí, neboť byl po vypršení smlouvy volným hráčem.

Švejdík hrával dříve za Bohemians Praha a v Mladé Boleslavi, kde nastoupil k poslednímu duelu před čtyřmi lety, a z české ligy odešel s bilancí 70 utkání a jednoho gólu. V nizozemské lize nasbíral 59 zápasů a dvě branky.

Sparta současně potvrdila, že se nadále snaží získat Keriče, který s ní podepsal smlouvu od 1. července, kdy mu vyprší na severu Čech platný kontrakt. Liberec ho přeřadil do rezervy a Letenští se snaží, aby mohl už jaro strávit v rudém dresu.

Reklama

Související témata: