Hlavní obsah

Sparta se Šachtarem v Dubaji končila, Plzeň s ním ve Španělsku začne

LA MANGA

Srovnání na dálku se tento týden nabízí nejvážnějším uchazečům o titul ve fotbalové Gambrinus lize. Zatímco Sparta zakončila turnaj Match World Cup v Dubaji středeční porážkou 1:2 se Šachťarem Doněck, podzimní lídr Viktoria Plzeň v sobotu právě duelem s ukrajinským mistrem vstoupí do turnaje Copa del Sol na svém soustředění ve Španělsku. Plzeňští tam přiletěli ve čtvrtek a na Hübschmana a spol. se moc těší.

Článek

Vítěz Poháru UEFA z roku 2009 je pro plzeňské fotbalisty lákavým protivníkem. „Šachtar je soupeř zvučného jména. Moc se těším,“ svěřil se klubovému webu gólman Roman Pavlík, jehož hostování proměnila Viktoria během zimní přestávky v přestup. „Jsem moc rád, že to tak dopadlo. Bude báječné být u jarních bojů,“ říká zkušený brankář, který před pár dny oslavil své šestatřicáté narozeniny.

„Za teplem“ však v přípravě vyrazil teprve podruhé v kariéře. „Byl jsem pouze jednou a sice s Kladnem, když jsme postoupili do ligy. Jinak jsme trávili přípravu většinou po horách, v domácích podmínkách.“

Rezek odletěl coby Horváthův osobní technik

Spolubydlícím Pavla Horvátha je tradičně Jan Rezek. „No letos bylo namále. Dostal jsem návrh bydlet sám na pokoji, ale nakonec budu s Honzou. On je takový ten technický typ, takže když budu potřebovat něco stáhnout z internetu nebo s něčím poradit v moderních věcech, on mi určitě pomůže,“ usmívá se kapitán.

Pavel Horváth předvádí sluneční brýle, které se teď budou fotbalistům Plzně na soustředěních ve Španělsku a na Kypru hodit.foto: www.fcviktoria.cz

Šachtar se může pochlubit jak kvalitou, tak i úspěchy na evropském poli. „V této fázi příprav nebudou výsledky až tak směrodatné. Je podstatné, že odehrajeme zápasy s kvalitními soupeři, což je vždy ku prospěchu. Věřím, že tyto zápasy nám nahradí tréninky a vždy je lepší hrát než trénovat,“ říká Horváth. Dres soupeře oblékne také Tomáš Hübschman. „Potkali jsme se jak na ligových trávnících, také se známe z reprezentace.“

„Víme, že v polovině února hraje Šachtar osmifinále Ligy mistrů. Je tam spousta Brazilců, takže určitě je nač se těšit,“ připomíná Petr Trapp, navrátilec ze Slavie.

V den, kdy nebude na programu zápas, naordinuje kouč Pavel Vrba týmu dva tréninky. Po Španělsku čeká Plzeň ještě druhé „teplomilné“ soustředění na Kypru.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice