Hlavní obsah

Plzeňského trenéra Vrbu stále mrzí debakl se Sportulem

LA MANGA

Ještě nějaký čas bude trenéra plzeňských fotbalistů Pavla Vrbu zlobit úterní porážka 1:4 od rumunského klubu Sportul Studentes ve druhém vystoupení na turnaji Copa del Sol. Po dvou prohrách čeká vedoucí tým české ligy ještě páteční zápas proti Rapidu Bukurešť a pak už návrat domů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Pavel Vrba

Článek

Proti beznadějně poslednímu týmu rumunské ligy to přitom dlouho vypadalo na pohodový duel. Plzeň vedla, i když Vrba šetřil řadu hlavních opor. Volno dostali Horváth, Bystroň, Neuwirth, Limberský i Rezek. "To, že jsme nechali odpočívat několik opor, ale nemůže být omluvou," uvedl kouč pro klubový web.

Po prvním utkání ve Španělsku mohl být přes prohru 1:2 se Šachtarem Doněck s týmem spokojen. "Tam jsme byli spokojeni jak s hrou, tak nasazením po většinu utkání. Osmifinalistovi Ligy mistrů jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Výsledek druhého utkání však byl pro mě velkým zklamáním," řekl Vrba, ale připomněl, že hráči jsou stále v plné zátěži a do zápasu šli z dvoufázového tréninku.

Možná i tvrdá příprava hrála roli v tom, že se divoký výsledek zrodil až v poslední půlhodině. Všechny čtyři rumunské góly padly v rozmezí 22 minut, přičemž Costin Curulea zaznamenal hattrick.

V pátek dostanou fotbalisté možnost nápravy proti Rapidu Bukurešť, čtvrtý tým rumunské ligy by však měl být papírově mnohem těžším soupeřem. "Chtěli bychom naše vystoupení na turnaji uzavřít úspěšně,"řekl Vrba.

Výprava vyrazí domů v sobotu před polednem, v neděli hráči dostanou volno. Uprostřed příštího týdne zamíří znovu za kvalitními trávníky, tentokrát na Kypr.

Reklama

Související témata: