Hlavní obsah

Teplice letěly na Kypr s důchodci z Polska

Radek MalinaPrávo

S polskými a českými důchodci na palubě letadla zamířili fotbalisté Teplice na herní soustředění. Jako první z kvarteta českých týmů, které zvolily pro finiš přípravy na jarní část sezóny Kypr, dorazil na ostrov tým trenéra Plíška. Ve městě Paphos přistál v neděli odpoledne, večer pak absolvoval první trénink.

Článek

Svěřenci trenéra Plíška původně měli letět na herní soustředění do Dubaje, jenže cesta do exotických končin byla z organizačních důvodů zrušena, a tak šestý tým tabulky musel vzít zavděk Kyprem.

Sedmadvacetičlenná výprava, v které chybí zranění Ljevakovič a Zoubele, mířila na jih Evropy v letadle zaplněném důchodci z Polska mířícími na dovolenou. V letadle vypraveném z Varšavy bylo pětasedmdesát polských seniorů dychtivých tepla a klidu ostrova ve Středozemním moři. Při mezipřistání v Praze pak na palubu kromě výpravy Severočechů zamířili další senioři z Čech, neboť šlo o spoj vypravený v rámci programu evropské unie na podporu cestování lidí starších pětapadesáti let.

Fotbalisty dovolená nečeká 

Příjemné klima láká na ostrov i fotbalisty. Ty však nečeká žádná selanka. Aniž by se Tepličtí fotbalisté stačili pořádně vybalit, už spěchali na první trénink. Po vyklusání a rozcvičení se mužstvo rozdělilo na tři skupiny. Borci, kteří z větší části sehráli přípravné utkání v sobotu ve Vídni s Rapidem, polykali mírnější dávky než skupina v Rakousku odpočívající. Kvarteto Vachoušek, Matula, Mahmutovič a Smejkal pak pro doznívající zdravotní trable běhalo podle sporttesterů a do herních cvičení se nezapojilo.

„Útočník, který nenapadá a nebrání je k ničemu,“ káral trenér Jiří Plíšek svěřence při přípravě pod umělým osvětlením na stadiónku s pěti sty sedačkami. Na ten nevyrazil z hotelu Riu Cypria Bay vzdáleného autobusem pět minut útočník Jakub Mareš, který má zhmožděnou lýtkovou kost z utkání v Rakousku a je nejisté, zda vůbec do přípravného procesu na Kypru naskočí.

Žádné hranolky a dobroty se šlehačkou! 

Úvodní přípravu Severočechů na Kypru trvající osmdesát minut s úžasem sledovali i dva správci hřiště. Jeden pocházející z Ruska, ale žijící od dětství na Kypru. Druhý původem z Filipín. Nadšeně několikrát podávali zatoulané míče při nepřesných střelách Plíškových svěřenců. „Odkud, že jste přijeli? A fakt hrajete první ligu,“ vyzvídali pak na hráčích, z nichž někteří při cestě na Kypr seděli v letadle poprvé a byli z letu tak vykulení, že po přistání zůstali sedět na místech, protože se jim nedařilo rozepnout bezpečnostní pás.

Zejména právě k novicům v kádru Severočechů cestou z tréninku směřovala řeč kondičního trenéra Aleše Píty, který nabádal mladíky, aby si v hotelu při doplňování energie nebrali vzor z turistů, kteří při napjaté situaci v Egyptě momentálně zaplavili Kypr. „Žádné hranolky, smažená vajíčka, colu nebo dobroty se šlehačkou,“ kladl na srdce mladíkům bezpochyby podléhajícím ještě před nedávnem svodům rychlého občerstvení.

V průběhu nadcházejícího týdne dorazí na Kypr také Liberec, zachraňující se Příbram a ligový lídr z Plzně. S Teplicemi se však potkají maximálně při přejezdech k přípravným zápasům. Svěřence trenéra Plíška čeká ve středu souboj s Dynamem Moskva, do té doby budou tepličtí hráči v pondělí i v úterý dvoufázově trénovat.

Reklama

Související témata: