Hlavní obsah

Sparta se mě nezbavila kvůli sportovním důvodům, řekl Hoheneder

PRAHA/VÍDEŇ

Do Sparty přišel jako naděje rakouského fotbalu, ale když na konci ledna Nicklas Hoheneder z Letné odcházel, mnozí fanoušci to ani nezaznamenali. Defenzivní fotbalista odešel na půlroční hostování do Austrie Vídeň, která má opci na přestup. „Vím, že jsem neodešel kvůli sportovním důvodům,“ řekl Hoheneder rakouskému serveru Laola1.at.

Foto: Aleš Krecl

Sparťan Václav Kadlec (vpředu) oslavuje svůj gól s Nicklasem Hohenederem.

Článek

Bývalý rakouský reprezentant do jedenadvaceti let se dokázal ve Spartě dostat do základní jedenáctky a vybojovat s ní mistrovský titul, jenže postupně dostával stále méně prostoru v týmu a po příchodu posil v zimní pauze se s ním už přestalo na Letné počítat.

„Sparta měla šanci získat Tomáše Zápotočného z Turecka. Když se to povedlo, bylo mi naznačeno, že mě můžou prodat, když si najdu klub. To bylo pochopitelně i v mém zájmu, protože jsem věděl, že ve Spartě hrát nebudu,“ vysvětlil čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Odchodu ze Sparty prý nelituje. „Vím, že jsem neodešel ze sportovních důvodů, proto mě loučení se Spartou tolik nebolí. To, proč jsem tolik nenastupoval, mělo jiné příčiny. Možná dva až tři hráče nechávali hrát častěji, protože je chtěli následně prodat. Jako třeba Kucku, který hrál pravidelně a teď přestoupil do Janova. Podobné to bylo s ostatními hráči,“ pokračoval Hoheneder.

„Od trenéra vím, že po sportovní stránce byl se mnou spokojený. Možná jsem byl pro ně moc drahý a oni chtěli investovat peníze jinak. Pravé důvody však neznám. Teď jsem však v Austrii, takže nakonec pro mě všechno dobře dopadlo,“ dodal.

Reklama

Související témata: