Hlavní obsah

Sparta porazila ruského mistra. Olomouc rozdrtila ukrajinský Luck

PRAHA

Fotbalisté Olomouce rozdrtili v třetím utkání na soustředění v Turecku Volyň Luck 5:1. Proti šestému týmu ukrajinské ligy se hattrickem blýskl devatenáctiletý útočník Václav Tomeček. Bohemians 1905 začali soustředění na Slovensku výhrou nad Nitrou.

Foto: Vladislav Galgonek , ČTK

Ilustrační foto.

Článek

I bez reprezentantů Hubníka s Hořavou si Sigma proti Lucku s chutí zastřílela. Šultes s Tomečkem jí zajistili v úvodních třiadvaceti minutách dvougólový náskok, a i když trenér Zdeněk Psotka udělal v poločase osm změn v sestavě, Hanáky to nepřibrzdilo. Naopak přidali další branky.

"Zápas se nám povedl, hráli jsme dobře v přechodové fázi, i když hřiště tentokrát bylo trošku hrbolaté. V první čtvrthodince jsme měli mnoho šancí, mohlo to být rychle klidně pět nula. Soupeř měl v mužstvu hodně vysokých hráčů, takže dost hrozil ze standardek. To platilo především pro druhý poločas," uvedl Psotka pro olomoucký web.

V dalším utkání se Olomouc ve čtvrtek poměří s nováčkem ruské ligy Nižným Novgorodem.

Bohemians 1905 začali soustředění na Slovensku výhrou

Fotbalisté Bohemians 1905 za sebou mají úspěšný vstup do herního soustředění ve slovenském Senci. V dnešním utkání s Nitrou zvítězili 2:1, když o výhře rozhodl šest minut před koncem z pokutového kopu Michal Sedláček, který je v týmu na testech z Mladé Boleslavi.

Trenér Pavel Hoftych již mohl nasadil Azize Ibragimova, který celý leden strávil na mistrovství Asie. Pražský celek poslal do vedení jeho kolega z útoku Nešpor. Jenže hned za minutu vyrovnal z penalty bývalý hráč Liberce Ivan Hodúr. Rozhodovalo se až v závěru, v němž rovněž při penaltě nechyboval Sedláček. Prosadil se tak podruhé ve třech zápasech za Bohemians.

Klokany čeká na soustředění v Senci ještě jedno utkání. Ve čtvrtek vyzvou finalistu Tipsport ligy Zlaté Moravce. V pátek se pak vrátí do Prahy.

Slovácko v první přípravě v Turecku porazilo Györ 3:0

Fotbalisté Slovácka vstoupili do herní přípravy v Turecku vítězstvím 3:0 nad desátým týmem maďarské ligy ETO Györ. Dvě branky vstřelil v prvním poločase Ondřejka, třetí gól přidal po hodině hry Volešák.

Úvodní dvě brankově šance vypracoval aktivně hrající Volešák, jenž našel vždy přesnou přihrávkou za obránce nabíhajícího Ondřejku. V prvním poločase byla hra vyrovnaná, maďarský tým ale doplatil na nepřesnou koncovku.

Po změně stran tempo po vystřídání několika hráčů na obou stranách upadlo. Výhru Slovácka zpečetil po Hečově dlouhém výkopu Volešák, jenž oklamal obránce a vystřelil přesně k tyči.

Ve čtvrtek čekají na Slovácko dva zápasy. Dopoledne se jedna část týmu střetne s jihokorejským Kjong-namem a druhá s chorvatským Interem Zaprešič.

Fotbalový turnaj Marbella Cup ve Španělsku, o 3. místo (hráno na 2x40 minut):
Sparta Praha - Zenit Petrohrad 2:1 (0:1)
Branky: 44. a 54. Kadeřábek - 38. Lazovič z pen. Diváci: 300.
Sparta: Zítka - Kušnír (74. Švejdík), Řepka, Brabec (61. Zápotočný), Podaný - Kadeřábek, Vacek (55. Pavelka), Abena (58. Kerič, 78. Skalák), Matějovský, Zeman - Kweuke (48. Lačný).
Přípravné fotbalové utkání v turecké Antalyi:
1. FC Slovácko - ETO Györ 3:0 (2:0)
Branky: 27. a 42. Ondřejka, 60. Volešák.
Slovácko: Filipko (46. Heča) - Kuncl (46. Starý), Kordula, Mezlík (46. Reinberk), Kubáň - Hlúpik (46. Fujerik), Perůtka (46. J. Valenta), V. Valenta (70. Cissé), Volešák (70. Urbánek) - Ondřejka (70. Čtvrtníček), Švancara (70. Nestorovski).
Zbrojovka Brno - Slavia Sofia 2:1 (2:1)
Branky: 34. Valenta, 35. Rabušic - 45. Božov.
Zbrojovka: Krbeček - Brdarovski, Simerský, Pernica, Mitrovič - Valenta, Rýdel (65. Folprecht), Borek, Přerovský (75. Kaňa) - Došek, Rabušic. Trenér: Večeřa.
Sigma Olomouc - Volyň Luck 5:1 (2:1)
Branky Olomouce: 23., 47. a 50. Tomeček, 11. Šultes, 87. Schulmeister.
Sestava Olomouce:
I. poločas: Lovásik - Koutný, Dreksa, Škerle, Machalický - Přikryl, Pospíšil, Rossi, Tomeček - Petr, Šultes.
II. poločas: Lovásik - Janotka, Murin, Kučera, Vepřek - Pospíšil, Ordoš, Bajer - Tomeček (76. Šultes), Schulmeister, Doležal. Trenér: Psotka.
Baumit Jablonec - Slovan Bratislava 2:1 (1:1)
Branky: 41. Vukovič, 53. Jablonský - 3. Kordič.
Sestava Jablonce: 1. poločas: Špit - Krajčík, Zábojník, Beneš, Jablonský - Michálek, Vaněk, Loučka, Jarolím, Kocourek - Vukovič. 2. poločas: Špit - Uvíra, Pavlík, Zábojník, Jablonský - Michálek, Eliáš, Hejda, Jarolím, Piták - Třešňák.
Nitra - Bohemians 1905 1:2 (1:1)
Branky: 41. Hodúr z pen. - 40. Nešpor, 84. Sedláček z pen.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl (46. Barros), Rychlík - Štohanzl (56. Gröbl), Kraus, Škoda, Moravec - Ibragimov (J. Marek), Nešpor (46. Sedláček). Trenér: Hoftych.

Reklama