Hlavní obsah

Ostrava fotbalový stadión stavět nebude, zrekonstruuje Vítkovice

OSTRAVA

Nový fotbalový stadión se v Ostravě zatím stavět nebude. Představitelé města se rozhodli, že přestaví a zrenovují stadión ve Vítkovicích, přestože primátor Petr Kajnar loni v lednu oficiálně slíbil, že do roku 2013 vyroste v Ostravě nová fotbalová aréna.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Představa šéfa ČMFS Ivana Haška o novém fotbalovém stadiónu v Ostravě se rozplynula.

Článek

"Asi jsme se unáhlili, momentálně na to nemáme finanční zdroje," řekl Kajnar na středeční tiskové konferenci. Podle něj už není vybudování nového stadiónu na pořadu dne, město o něm prý však výhledově nepřestává uvažovat.

Plán radnice se zhroutil 

Původní plán vedení ostravské radnice se po podzimních komunálních volbách úplně zhroutil. Zastupitelé nyní po třinácti měsících váhání definitivně ustoupili od výstavby nového stadiónu na zelené louce a v nákladu 400 miliónů korun hodlají zrekonstruovat městský stadión ve Vítkovicích tak, aby splňoval parametry pro pořádání vrcholných sportovních akcí. Termín dokončení se odhaduje na přelom roku 2013 a 2014.

Polemika kolem stadiónu se bytostně dotýká i fotbalistů Baníku, kterým po příští sezóně skončí výjimka a jejich domovský stánek na Bazalech přestane splňovat parametry ČMFS.

Svůj nesouhlas s počínáním města ve středu přišli přímo do sídla magistrátu demonstrovat na čtyři desítky fanoušků, kteří se domáhali vstupu na tiskovou konferenci a provolávali hesla vyjadřující protest proti postupu radních.

Reklama

Související témata: