Hlavní obsah

Jarolím se vrací domů do Edenu, kde mu vráželi kudlu do zad

Hodně pikantní generálku na jarní část Gambrinus ligy zvolila fotbalová Slavia. Nejenže je Slovan Bratislava nejtradičnějším slovenským klubem, na jeho lavičce teď sedí Karel Jarolím. Slávista každým coulem a také trenér, který dovedl sešívané ke dvěma posledním mistrovským titulům. „Doma“ v Edenu se představí v sobotu, zápas začíná od 15:00.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Jarolím na "svém" místečku v Edenu. Tentokrát bude muset popojít do sektoru pro hosty...

Článek

Žádný odchod v rozehrané soutěži není ideální. Ani Karel Jarolím nebyl loni na podzim výjimkou. Dal Slavii sbohem a nové angažmá vzal v bratislavském Slovanu.

„Po vyřazení s Tiraspolem nastalo šílené období. Někteří lidé ve vedení za námi nestáli, vráželi nám kudlu do zad. Ke konci bylo v klubu prostředí, ve kterém se dělat nedalo,“ postěžoval si Jarolím na poslední etapu ve Slavii, když začátkem letošního ledna přijel se Slovanem na halový turnaj do Prahy.

Tehdy mluvil kouč i o tom, že také jemu Slavia stále dluží. Zatrpklý však nebyl a stále říkal „jsme“, jako by dál působil v Edenu. „Samozřejmě, léta strávená ve Slavii jako hráč i jako trenér nejdou odpárat. Myslím, že převažuje to dobré, co se nám ve Slavii povedlo. U mě tedy určitě. A doufám, že snad i u fanoušků.“

Slavia je po podzimu vážně ohrožená sestupem. Na jaře bude kouč na dálku netrpělivě sledovat, jak si jeho klub povede. „Vůbec nepochybuji o tom, že se Slavia v lize zachrání!“ ujišťuje Jarolím.

Trenér Slovanu Bratislava Karel Jarolím (vpravo) a jeho asistent Tibor Mičinec na tiskové konferenci.foto: ČTK/Marián Peiger

Petrouš avizuje ostrou generálku

Červenobílým se dařilo aspoň v zimní přípravě. Prohráli jen jediný zápas, jednou remizovali a ostatní utkání vyhráli. „Je to všechno jenom příprava, ale budeme chtít i proti Slovanu bilanci potvrdit,“ říká na klubových stránkách trenér Michal Petrouš.

Před ligovou generálkou má mužstvo téměř kompletní. „Po nemoci je Gulajev, Mikula ještě musí pořádně doléčit nakopnutý palec. Všichni ostatní hráči jsou v pořádku. Stejně jako proti Hajduku ve Splitu už budeme hrát s konsolidovanou sestavou a střídání omezíme, bude to ostrá generálka,“ avizuje Petrouš.

Slavia už se v podobné generálce se Slovanem jednou utkala, v únoru 2009 ho v Synot Tip Areně porazila 2:0.

Reklama

Související témata: