Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka jdou do ligového jara s minimem změn

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

S minimálními změnami v hráčském kádru a přáním zůstat v klidném středu tabulky vstoupí do jarní části první ligy fotbalisté Slovácka. Devátý tým nejvyšší soutěže má slibné vylosování, neboť začíná dvěma domácími zápasy. Ovšem po duelu s Bohemians 1905 hostí Slovácko lídra soutěže Viktorii Plzeň a ve třetím kole hraje na půdě posledního Ústí nad Labem.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost fotbalistů Slovácka.

Článek

"Může to pro nás znamenat rychlou záchranu, nebo také velké problémy," uvedl na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel a současně trenér Slovácka Miroslav Soukup, který je rovněž opatrný ve vyslovování cílů.

"Je složité o nich hovořit. Nemohu a ani nechci slíbit konkrétní umístění. Musíme pořád pracovat. Určitě bychom byli na konci sezony spokojeni se současným umístěním," dodal Soukup, který chce hledat zlatou střední cestu mezi herním projevem a bodových ziskem. Kouč by nechtěl se špatnou hrou dělat dobré výsledky, ale také se brání tomu, aby tým hrál pohledný fotbal a nebodoval.

V zimní přestávce Slovácko posílil běloruský brankář Ilja Motalygo, z Bohemians 1905 přišli obránce Daniel Nešpor a defenzivní záložník Amadou Cissé. Snahou vedení klubu bylo po výrazných změnách v letní přestávce, kdy přišlo devět nových fotbalistů, nyní stabilizovat a zkvalitnit kádr. Tým opustil nechtěný záložník Lukáš Zelenka, který na podzim nenastupoval.

V přípravě odehrálo Slovácko 14 utkání s bilancí sedm výher, čtyři remízy a tři prohry. Trenér Soukup odmítl start v Tipsport lize a dal přednost zápasům se soupeři, které si zvolil sám. "Tipsport liga má kvalitu, ale nevyhovovalo nám, jak je navržená a zasahuje do zimní přípravy," uvedl Soukup.

Se zimní přípravou je spokojen. Ale na otázku, jak byla kvalitní, podle něj odpoví ligové výsledky. "Připravovali jsme se podle nejlepšího vědomí. Jediným problémem jsou po návratu z Turecka, kde se teploty pohybovaly i okolo třiceti stupňů, současné mrazy," posteskl si kouč, který má na 99 procent jasno o sestavě na jarní ligovou premiéru proti Bohemians 1905. Počítat nemůže pouze s Jaroslavem Starým, kterého trápí třísla, a s potrestaným Petrem Reinberkem.

Reklama

Související témata: