Hlavní obsah

Jablonečtí fotbalisté chtějí do pohárů, prvním krokem bude derby

JABLONEC NAD NISOU

Jablonečtí fotbalisté by soutěžní ročník rádi zakončili jako jistí účastníci evropských pohárů. Čtvrtý celek prvoligové tabulky k tomu chce udělat první krok úspěchem v nedělní jarní premiéře doma proti libereckému Slovanu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost fotbalistů Jablonce

Článek

"Všichni se těšíme, a že je první zápas derby, je shoda okolností. Věřím, že navážeme na poslední zápasy podzimu, najedeme na vítěznou vlnu a proženeme týmy před námi," řekl na dnešní tiskové konferenci kapitán týmu Petr Pavlík.

Jablonec zasáhne do bojů o evropské poháry také v Ondrášovka Cupu, v dubnu ho čeká dvojzápas s Olomoucí. "Říká se, že z poháru je cesta snazší, ale na jaře v něm budou hrát už pouze kvalitní mužstva. Do Evropy budeme chtít postoupit z obou soutěží, doufám, že se nám to aspoň z jedné povede," doplnil Pavlík.

Kádr v zimě prošel jen minimálními změnami. Do Sparty odešel autor 11 branek Pekhart, ale vrátili se hráči z hostování, ke kterým přibyli mladíci Valeš ze Slavie a Třešňák s Hejdou ze Sparty.

"Všechny posty máme zdvojené, na některých je hráčů více. Už před přípravou jsem říkal, že není tým potřeba posilovat, což se změnilo až ve chvíli, kdy odešel Tomáš Pekhart. Za něj jsme však získali náhradu - dva talentované hráče ze Sparty," uvedl trenér František Komňacký.

Zimní příprava nebyla právě idylická, tým se takřka po celou dobu potýkal s virózou. "Vždy jsem si pochvaloval, že přípravu absolvovali hráči bez problémů, ne tak letos. Vždy některý z hráčů vypadl z tréninku, což se může v průběhu jara projevit," podotkl Komňacký.

Tomu zejména duel s Kubaní Krasnodar (0:4) ukázal, na čem musejí jeho svěřenci ještě zapracovat. "Byl to takový pohlavek, aby mužstvo vědělo, že věcí, které musí zlepšovat, aby hrálo důstojnou roli, je hodně. I takové zápasy musíme zvládat mnohem lépe, než se nám to podařilo," konstatoval Komňacký.

V závěru přípravy se pak přidala i svalová zranění, ze hry vypadli Lafata a Zábojník. "Bez těchto hráčů si nedovedu sestavu představit. Věřím, že v neděli budou fit, Zábojník už trénuje," prohlásil kouč.

Reklama

Související témata: