Hlavní obsah

Berle zapomněl na letišti, ligové jaro ale gólman klokanů Sňozík stihne

PRAHA

Zapůjčené berle zapomněl ve free shopu na letišti v Dominikánské republice, takže dost možná, že gólman pražských klokanů Radek Sňozík bude mít oplétačky se zdravotní pojišťovnou. „Těžko jim budu asi vysvětlovat, že s nimi běhá nějaký Dominikánec. Pro mě je ale podstatnější, že běhám já. A bez berlí,“ libuje si kapitán vršovických klokanů, že po operaci natrženého vazu start ligového jara stihne.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jsem zpátky, raduje se brankář klokanů Radek Sňozík

Článek

Na ligové scéně bude patřit k nejstarším, na konec kariéry však pětatřicetiletý brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík zatím ani nepomyslel. „Proč? Fotbal mě pořád hrozně baví. Teď už se třeba nemohu dočkat, až začne jaro a my si konečně zahrajeme na trávníku. Vždyť pomalu celou zimu jsme trénovali na umělce, protože klub prostě nemá na to, abychom se vydali někam do Turecka nebo na Kypr.“

Místo na Slapy do Dominikánské republiky

Tepla si během zimy Sňozík přesto užil. Ovšem během dovolené a díky své přítelkyni. „Být to na mně, raději bych jel na chatu někam na Slapy. Jenže ona moře zbožňuje, takže proto jsme se vydali do Dominkánské republiky. I mně ale po operaci teplo a moře pomohlo. Letěl jsem tam o berlích, domů se vrátil bez nich, neboť jsem usilovně rehabilitoval, posiloval zesláblou nohu a cachtal se ve vlnách,“ líčil brankář klokanů, jak mu dovolená pomohla k rychlému návratu.

Brankář fotbalistů Bohemians 1905 Radek Sňozíkfoto: Právo/Jan Handrejch

Čtrnáct dnů po posledním duelu ligového podzimu s Plzní se Sňozík podrobil operaci, po šesti týdnech už zase s klokany trénoval. „Ještě že nám závěr podzimu tak parádně vyšel. Devět bodů ze tří zápasů, navíc všechny s nulou, to byl prostě sen. Nejkrásnější moment podzimu. Motali jsme se u dna tabulky, mleli se tam jako v jeteli a po těchto utkáních vyletěli na osmou příčku. I proto se mně šlo na operaci snáz,“ pochvaloval si vydařený závěr podzimu.

Minely v Mladé Boleslavi jako můra

I jemu se ulevilo, protože třeba po říjnové utkání klokanů v Mladé Boleslavi mu bylo bídně na těle i na duši. „ A moc. Kluci tam hráli výborně, dali dva góly, jenže já to zazdil. Pustil jsem dvě hrozné branky a ještě v nastaveném čase vyrobil penaltu, takže jsme 2:3 nakonec prohráli,“ nerad se vrací k nejhoršímu momentu podzimu.

Zákrok brankáře Bohemians Radka Sňozíka.foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Klokani ale nakonec nastřádali dvaadvacet bodů,  takže jim ve třinácti jarních kolech stačí, aby k nim přidali dalších devět, a budou zachráněni. „Kdybychom je neuhráli, nemáme v lize co dělat. A nic na tom nemění, že na jaře hrajeme vlastně třináctkrát venku, protože Eden naším domovem není a nikdy nebude. A nic na tom nemění, že jsme tam na podzim uhráli osmnáct bodů. V Ďolíčku bychom je získali určitě také, protože fotbalový progres je našem mančaftu patrný. Hlavně na mladých hráčích, kteří už nasbírali ligové zkušenosti,“ je Sňozík přesvědčen, že se záchranou nebude mít jeho mužstvo starosti.

Budoucnost zatím neřeší

Pak bude čas, aby i on zapřemýšlel, co a jak dál. „Smlouvu mám do konce sezóny a pak se uvidí. Buď bude oboustranný zájem na prodloužení smlouvy a dohodneme se za pět minut, nebo bude mít zájem jen jedna strana a z dohody tudíž nebude nic,“ nedělá kapitán Sňozík vědu z budoucnosti, stejně jako ji nedělá z finanční situace panující u Botiče.

„Jsme na tom každopádně lépe než slávisté, protože u nás to není o tříměsíčním skluzu. Dohodli jsme se s vedením na splátkovém kalendáři, který je plněn.“

Reklama