Hlavní obsah

Plzeň nezaváhala a odskočila Spartě. Bohemians 1905 překvapili Slovácko

Fotbalisté Plzně vykročili i na jaře za ziskem premiérového mistrovského titulu. Západočeši v 18. kole Gambrinus ligy doma porazili nováčka z Hradce Králové 2:1 a na druhou Spartu zvýšili náskok na sedm bodů. Mladá Boleslav uhrála v Příbrami bezgólovou remízu a bodově se dotáhla na třetí Olomouc. Pražští Bohemians 1905 trochu překvapivě vyhráli na hřišti Slovácka 3:1 a navázali tak na vydařený závěr podzimní sezóny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Souboj v utkání fotbalistů Plzně a Hradce Králové

Článek
Fotogalerie

Plzeňští fotbalisté byli v domácím duelu velkým favoritem, což však tým kouče Pavla Vrby v jarní premiéře viditelně znervózňovalo. Viktoria s několika posilami působila na rozdíl od podzimních zápasů trochu statičtějším dojmem a hostující Hradec vycítil šanci na úspěch.

Změna přišla až s příchodem střídajících hráčů, kteří hru favorita rozhýbali. Marek Bakoš s Danielem Kolářem se ukázali být správnými žolíky. Vystřelili vedení 2:0 a na výhře domácích už nic nezměnila ani Hochmeisterova branka v nastavení.

Příbrami se doma nepodařilo uhrát tři body, které by jí pomohly v boji o záchranu. Větší bodový zisk od zápasu zřejmě čekala i Mladá Boleslav, ale po bezbrankové remíze alespoň prodloužila sérii zápasů bez porážky na hřištích soupeřů na šest.

Boleslavští se sice od prvních minut snažili o kombinační hru, ale nevyvarovali se chybám a nakonec museli děkovat brankáři Millerovi, že si z Příbrami odvážejí alespoň bod.

Na podzimní část navázali i fotbalisté Slovácka, ale určitě z toho radost nemají. Počtvrté za sebou totiž na svém stadiónu nebodovali. Pro mnohé překvapivě se předvedli aktivně hostující Bohemians 1905.

V první půli zajistil „Klokanům“ dvěma góly nadějný náskok Štohanzl. Po změně stran Slovácko zvýšilo aktivitu a po Švancarově rohovém kopu využil tlak gólem na 1:2 Kordula. V závěru však pojistil výhru pro Bohemians 1905 z trestného kopu Kaufman. „Klokani“ se po výhře posunuli na šestou příčku.

Reklama

Související témata: