Hlavní obsah

Štohanzl položil do přestávky dvěma góly základ vítězství Bohemians 1905 na Slovácku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Oba týmy chtěly výhrou ve vzájemném utkání v Uherském Hradišti získat klid do jarní části Gambrinus ligy. Povedlo se to fotbalistům Bohemians 1905, kteří si vítězstvím 3:1 nad domácím Slováckem upevnili postavení v lepší polovině tabulky. Moravanům naopak přibyly starosti, jejich náskok na sestupovou patnáctou příčku se smrskl na čtyři body.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z výhry na stadiónu Slovácka.

Článek

Základ triumfu Pražanů položil už do přestávky dvěma góly záložník Jan Štohanzl. „Nejprve mě krásně našel přesným centrem Jirka Kaufman, druhou trefu mi pro změnu perfektně připravil Milan Škoda. Jsem strašně rád, že jsem přispěl k tak důležitému vítězství. Máme teď pětadvacet bodů a nemůžeme samozřejmě ještě tvrdit, že jsme zachráněni. Rozhodně se nám ale teď bude už mnohem lépe dýchat,“ liboval si.

Štohanzl prozradil, že trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych, který v minulosti působil ve Slovácku jako asistent, slíbil hráčům za vítězství do kabiny občerstvení. „Po těch dvou gólech se k němu budu muset přidat,“ říkal Štohanzl s úsměvem.

V domácí šatně ovšem zavládla mnohem pochmurnější nálada. „Tak zpackanou jarní premiéru jsem si nedovedl představit ani v tom nejčernějším snu,“ přiznal kouč Slovácka Miroslav Soukup.

O záchranu bude tuhý boj

„Měli jsme sice územní převahu, avšak jen po soupeřovu šestnáctku. Před hostující brankou jsme toho bohužel mnoho nesvedli. Bohemka nám ukázala, jak řešit klíčové momenty nejen před naším, ale i svým gólmanem. V koncovce byla mnohem efektivnější. A když jsme se konečně nadechli a snížili na 1:2, přišla standardka, po níž jsme z velké dálky inkasovali potřetí,“ posteskl si Soukup.

Středopolař Slovácka Ladislav Volešák připustil, že jeho tým čeká tuhý boj o záchranu. „Chtěli jsme Pražany za každou cenu porazit, ale tento výsledek nás posadil zpátky na zem. Musíme teď udělat všechno pro to, abychom se nepřipletli na ty úplně nejspodnější příčky,“ předsevzal si.

Soukup mínil, že premiérový jarní nezdar může jeho hráčům otevřít oči. „Musí si uvědomit, že v těch důležitých okamžicích možná neudělali pro úspěch úplné maximum. Budeme teď perně bojovat o každý bodík,“ měl jasno.

Reklama