Hlavní obsah

Klokani drží vítěznou sérii, už trumfli i Pospíchalovy zlaté hochy

PRAHA

Jedinou mistrovskou sezónou zůstává pro fotbalové klokany památný ročník 1982/83. I tehdy však Pospíchalovi zlatí hoši vyhráli maximálně tři zápasy v řadě. Současný tým trenéra Pavla Hoftycha zahájil jaro tříbodovým importem z Uherského Hradiště, což byla již čtvrtá výhra v řadě. Podobná série se Bohemce naposledy povedla v roce 1989, těsně po sametové revoluci...

Foto: Milan Malíček, Právo

Radující se brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík.

Článek

Podle vlastních kalkulací potřebují k ligové záchraně už jen šest bodů. Fotbalisté Bohemians 1905 však překvapují i sami sebe. Cestou do klidných pater tabulky vystoupali již na 7. místo a všechny poslední čtyři zápasy vyhráli. Taková série se týmu z Ďolíčku povedla naposledy v roce 1989, mistrovské mužstvo ze sezóny 1982/83 dokázalo vyhrát dokonce nejvíc tři utkání v řadě.

Čtyři výhry klokanů
18. koloSlovácko - Bohemians 1905 1:3
17. koloBohemians 1905 - Plzeň 1:0
16. koloBohemians 1905 - Hradec Králové 1:0
15. koloTeplice - Bohemians 1905 0:2
Poslední porážka
14. koloBohemians 1905 -Sparta 0:1

„Určitě nepodlehneme uspokojení. Nijak poslední úspěchy nepřeceňujeme. Stále pracujeme velmi tvrdě a držíme se v napětí. Čeká nás velmi těžký duel s Jabloncem a myslíme již jen na páteční zápas,“ ujišťuje trenér Pavel Hoftych.

Christová, Bush, Simpsonovi - a Bohemka...

Poslední takovou sérii zvládli zelenobílí před dvaadvaceti lety. Jak klubový server připomíná, ve východním bloku padl komunistický režim. V Československu se stala Miss Ivana Christová. Prezidentem USA byl zvolen George W. Bush starší. Začal se vysílat dnes již legendární seriál Simpsonovi. Vítězem hokejové ligy se staly Pardubice, v jejichž brance zářil nadějný mladík Dominik Hašek. A Bohemka tehdy naposledy zvítězila v nejvyšší soutěži ve čtyřech utkáních za sebou...

Klokany tenkrát vedl trenér Ledecký, který dal dohromady mix starších hráčů s mladými. Listopadová revoluce zhustila ligový program, takže klokani museli v prosinci během deseti dnů sehrát čtyři zápasy. Všechny je vyhráli! Doma porazili v derby 3:1 Slavii, potom 2:0 Ostravu a 1:0 Trnavu. Sérii završili velkým triumfem 2:1 v dalším derby na Spartě.

Fotbalisté Bohemians 1905 se radují z výhry na stadiónu Slovácka.foto: ČTK/Zdeněk Němec

Favoritem stejně bude Jablonec

Hoftychův tým teď má šanci vybídnout archiváře, aby zapátrali ve statistikách ještě dál. To by však musel vyhrát i popáté a porazit tak silný Jablonec, jenž má v tabulce o osm bodů víc a je čtvrtý.

„Severočeši prokázali v prvním jarním kole, že se s nimi musí počítat do boje o přední příčky. My jsme sice také uspěli na Slovácku, ale v pátek nás čeká soupeř jiných kvalit,“ uvědomuje si Hoftych.

Klokani si v nenáviděném azylu v Edenu rychle zvykli, na podzim dokázala Synot Tip arenu dobýt jen Sparta. „Favoritem bude určitě Jablonec. Přestože je kvalitní kádr oslaben o střelce Pekharta, zůstal jim druhý elitní kanonýr Lafata. Celé mužstvo má rukopis trenéra Komňackého, který si zakládá na kombinační hře. My se ale samozřejmě popereme a uděláme všechno pro dobrý výsledek a pro to, aby fanoušci viděli zajímavý fotbal,“ slibuje Hoftych.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články