Hlavní obsah

Hradec - Budějovice 2:0Hradec udolal Budějovice po poločase a vyhrál po čtyřech zápasech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Fischer (penalta) 1 : 0
72. Dvořák 2 : 0

HRADEC KRÁLOVÉ

Především nápor ve druhém poločase přinesl fotbalistům Hradce Králové vítězství nad Českými Budějovicemi. V 19. kole první ligy zdolali Východočeši Dynamo 2:0 a výrazně si pomohli v boji o udržení v nejvyšší soutěži. Ligový nováček v nejvyšší soutěži vyhrál po čtyřech zápasech poprvé od konce října. Hradec má stejně bodů jako deváté Slovácko, Budějovice klesly těsně nad sestupové pásmo.

Článek

První poločas sice začal tradičním hradeckým náporem, přesto se brzy změnil v podprůměrnou podívanou. Hrálo se bez šancí, kombinace i nápadu. Jako malá omluva může fotbalistům pomoci špatný stav hrací plochy. Každá přihrávka i zpracování se záhy změnily v těžký úkol, na hrbolaté trávě míč nekontrolovatelně poskakoval.

Ze šedi první půle vyskočily pouhé tři momenty. A po všech z nich se mohl Hradec dostat do vedení. Domácí se hodně zlobily i na sudího Královce, protože podle jejich mínění odpustil Jihočechům dva pokutové kopy. Již ve 3. minutě stáhl stoper Lengyel ve vápně útočníka Dvořáka a stejná dvojice se střetla také ve 33. minutě. Tentokrát zastavil budějovický obránce snahu hradeckého forvarda šlapákem, ale ani pak se penalta nekopala. Třetí záblesk šance domácích vytvořil skvělou kolmou přihrávkou Černý. Po jeho pasu postupoval sám na bránu dvě minuty před přestávkou Mišinský, jehož střelu chytil gólman Kučera.

Změna stran přinesla také změnu rytmu. A to především na straně domácích. Hradec se vrhl na soupeře zostra, což se mu vyplatilo. Devět minut po přestávce se domácí dočkali i pokutového kopu. Stoper Horejš zastavil v šestnáctce nedovoleně Černého a penaltu proměnil střelou k pravé tyči domácí kapitán Fischer. Druhý úder přišel po dalších osmnácti minutách. Velkou zásluhu na něm měl útočník Pilař. Reprezentant do jedenadvaceti let přišel do zápasu jako střídající žolík, protože ho v minulých týdnech ho trápilo zranění kotníku. Dnes se na jaře dostal na hřiště vůbec poprvé. Pilař v 72. minutě vystřelil z dvaceti metrů a jeho ránu vyraženou gólmanem Kučerou dorazil do sítě Dvořák.

Hosté byli i dál neškodní, jako by se na nich podepsalo, že v jarní premiéře ztratili dvoubrankový náskok proti Teplicím. Za celé utkání měli jedinou šanci, pokus záložníka Nitrianského však lapil gólman Zich. I on tak přispěl k důležitému hradeckému vítězství.

FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 2:0
Branky: 54. Fischer z pen., 72. Dvořák. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Wilczek. ŽK: Chleboun - Čirkin, Laštovka. ČK: 57. Čirkin. Diváci: 5115. Poločas: 0:0.
Hradec: Zich - Pávek, Chleboun, Kasálek - Fischer, Hochmeister, Klapka, Poděbradský - Mišinský (58. Pilař), Dvořák (82. Rezek), Černý (88. Pokorný). Trenér: Kotal.
Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Lengyel, Vulin - Nitrianský (88. Mezlík), Černák, Otepka, Čirkin - Ondrášek (70. Timm), Pecka (68. Stráský). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: