Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Brno 5:0Mladá Boleslav poslala Brno domů s pětigólovým debaklem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kulič 1 : 0
27. Kulič 2 : 0
50. Mendy 3 : 0
53. Procházka 4 : 0
81. Chramosta 5 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi rozdrtili Brno 5:0 a rázným způsobem ukončili téměř čtyřleté čekání na domácí výhru nad jihomoravským sokem. Pod přesvědčivé vítězství se podepsal především útočník Kulič, který zařídil první dva góly. Další přidali Mendy, Procházka a Chramosta. Brno tak zůstalo na předposlední příčce, naopak Boleslav se bodově dotáhla na čtvrtou Olomouc. Sigma však má pondělní dohrávku s Ostravou k dobru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Kulič v dresu Mladé Boleslavi se raduje z branky.

Článek

Mladá Boleslav v minulém kole v Příbrami selhala v ofenzivě, když nedala ani gól, dnes ale udeřila hned z první vážnější šance. Kulič v 7. minutě pronikal do vápna, místo střely se ještě snažil přihrávat, ovšem dobíhající Hamouz si smolně srazil míč do vlastní sítě.

Brno nepůsobilo v obraně tak kompaktně jako na úvod jara při remíze na Slavii a nadále pouštělo domácí do nebezpečných situací. Řádili především Kulič s Mendym, kteří se pouštěli i do efektních kombinací. Ve 25. minutě mohl zvýšit právě Kulič, ale obrana na poslední chvíli zablokovala jeho střelu alespoň do břevna. Za dvě minuty už to hosté kapitulovali: Chramosta v souboji s obránci vybojoval míč pro Kuliče, který postupoval sám na brankáře a střelou po zemi zvýšil. Připsal si tak již pátý gól z posledních pěti utkání a celkově sedmý v sezoně.

Definitivní rozhodnutí přišlo krátce po změně stran. Brno sice začalo menším náporem, ale pak nechalo volného Mendyho, který z hranice vápna propálil brankáře Bureše.  A když za další čtyři minuty zvyšoval hlavičkou po rohu Procházka, mohla Boleslav v klidu zápas dohrávat. Zatímco hosté za celý zápas pořádně nevystřelili mezi tři tyče, domácí nevyužili další šance a Chramostův gól nebyl uznán pro ofsajd.

Mladý útočník se však přeci jen dočkal a devět minut před koncem uzavřel skóre na 5:0. Mladá Boleslav potvrdila svůj ofenzivní apetit z posledních zápasů na vlastním stadionu, posedmé za sebou doma vstřelila minimálně dvě branky.

FK Mladá Boleslav - FC Zbrojovka Brno 5:0
Branky: 7. vlastní Hamouz, 27. Kulič, 49. Mendy, 53. Procházka, 81. Chramosta. Rozhodčí: Jech - Slavík, Santarius. ŽK: Mendy, Dimutsos - Rýdel, Simerský. Diváci: 4023. Poločas: 2:0
M. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy (67. Dimutsos), Procházka, Kúdela, Fabián - Kulič (76. Řezníček), Chramosta (87. Schubert). Trenér: Stanner.
Brno: Bureš - Pernica, Simerský, Mitrovič, Hamouz - Valenta (31. Brdarovski), Rýdel, Borek (78. Dostálek), Folprecht (54. Kalabiška) - Došek, Rabušic. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: