Hlavní obsah

Podraz. A letos už druhý, viní Plzeň sudí, kteří jí zase neuznali regulérní gól

PLZEŇ

Podraz. A dokonce už druhý spáchaný na Plzni v tomto ligovém ročníku! Na podzim totiž v zápase na Bohemians neuznal sudí Příhoda Západočechům regulérní branku a připravil je tak minimálně o remízu, ve druhém jarním kole je pro změnu zařízl na Slovácku rozhodčí Mikel, který jim na pokyn pomezního upřel třetí branku. Také naprosto regulérní, protože jak opakované televizní záběry potvrdily, o ofsajd v žádném případě nešlo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba

Článek

Plzeňský kouč Pavel Vrba zůstal po infarktovém závěru duelu v Uherském Hradišti nad věcí. Neposlušnost Horvátha, který za nerozhodného stavu 1:1 přenechal exekuci pokutového kopu Rezkovi, ho sice vytočila, ale podraz sudího Mikela nekomentoval. „V závěru jsme neměli štěstí. Ale to proto, že jsme mu nešli naproti,“ pravil lakonicky, zatímco do Horvátha se pustil.

Televizní záznam jasně prokázal chybné rozhodnutí sudích. Gólu Plzně ofsajd nepředcházel.foto: repro ČT4

Jeho hráči přitom křivdu cítili. A už podruhé v tomto ročníku. V 17. kole jim v duelu s pražskými klokany neuznal rozhodčí Příhoda gól Brezinského pro údajný ofsajd Rezka, jenž ovšem ofsajdem nebyl.  Na Slovácku se historie opakovala.

Čtyři minuty před koncem propasíroval Kolář míč za záda domácího Filipka, jenže pomezní sudí zvedl nepochopitelně praporek a hlavní Mikel odpískal ofsajd. Macelova komise rozhodčích tak má další podnět k jednání.

„Máme tento týden na programu pravidelné zasedání a situací se samozřejmě zabývat budeme. Ale nejen situací z Uherského Hradiště, hodnotit budeme všechna utkání a výkony rozhodčích,“ pravil šéf komise rozhodčích Luděk Macela, aniž by chtěl přejímat, jaký verdikt on a jeho muži vynesou.

Ať už budou mít sudí Mikel a jeho pomezní pozastavenu delegaci nebo ne, Plzni výhru a body nikdo nevrátí. I proto stáhla Sparta její náskok na pouhé dva body, i když měla v průběhu podzimu manko už dvanáctibodové.

Plzeňský Jan rezek (v červeném) ukrývá hlavu v dlaních mezi hráči Slovácka.foto: ČTK/Zdeněk Němec

„Bohužel, byl to už druhý gól v letošní lize, který nám nebyl uznán kvůli ofsajdu, i když šlo o gól regulérní. A zase nás stál tři body,“ připomněl plzeňský záložník Jan Rezek reprízu obdobné situace z podzimu.  Přitom ale ze sebe smývat nepokoušel.

„Vinu na ztracených bodech mám jednoznačně já. V prvním poločase jsem ve vyložené šanci trefil pouze břevno, ve druhém jsem selhal při exekuci penalty. A přitom šlo o klíčový moment... Kdybych ji proměnil, šli bychom do vedení a mohli hrát zezadu na brejky,“ nehledal omluvu.“

Teď Rezkovi nezbývá, než aby podraz spáchaný na svém týmu a umocněný navíc i podrazem sudího odčinil. Třeba už v sobotu v jarním šlágru se Spartou.

Reklama