Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň musí komik Kweuke nechat učitelce češtiny, jeho starostí jsou góly

Českou ligu oslnil svými góly. Možná by se však Léonard Kweuke neztratil ani jako herec. Alespoň v mobilizačním klipu před šlágrem jara v Plzni kamerunský útočník fotbalové Sparty jisté komediální vlohy určitě prokázal. Plzeň pro něj představuje hlavně dobré pivo, které chce vypít. Svůdná učitelka češtiny je však proti. Kweukeho starostí jsou přece hlavně góly...

Foto: René Volfík, ČTK

Pátý gól v pátém ligovém utkání v řadě... Léonard Kweuke se trefil i proti Jihočechům, spolu s ním se raduje Martin Zeman.

Článek

Příklady táhnou. Začátkem prosince natočil jihoafrický režisér klip o Václavu Kadlecovi, útočníkovi z drsné pražské čtvrti Jarov. A drsňák poté dal gól CSKA Moskva. Fotbalová Sparta teď použila stejný recept. Pro své webové stránky nahrála odlehčenou scénku s kanonýrem Léonardem Kweukem, který by měl být oporou v sobotním šlágru jara v Plzni.

Rivalové zvolili před očekávaným duelem odlišný přístup. Plzeňští předstoupili před veřejnost naposledy v úterý, od té doby nesmějí hráči do médií mluvit. Jako by ve Štruncových sadech zavládl výjimečný stav. Na Letné je zatím atmosféra uvolněnější a také předzápasové video má fanoušky oslovit legrační a nadnesenou formou.

Kamerunský obr v něm vystupuje s nohama na stole během hodiny češtiny. Složitý jazyk mu zatím moc nejde, ožije až ve chvíli, kdy je řeč o Spartě a o Plzni. Ta je pro něj hlavně pojmem pro dobré pivo, napít se ho ale nemůže. „Pivo nech mě, ty dávej góly!“ dostane Kweuke jasný příkaz od sparťanské češtinářky.

Jak se mu to podaří, mohou diváci posoudit v sobotu od 17:20...

Reklama

Související témata: