Hlavní obsah

Plzeňský Petržela si proti Spartě nezahraje, dostal stop na tři zápasy

PRAHA

Proti Slovácku už nuceně absentoval, v sobotu v jarním šlágru bude Plzni chybět rovněž, ani ve třetím kole se Milan Petržela v dresu Západočechů na ligovém trávníku neobjeví. Goldův fotbalový tribunál nad ním vynesl třízápasový distanc za to, že v jarním prologu proti Hradci Králové šlápl těsně před přestávkou na „votroka“ Poděbradského.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Petržela (vlevo) přichází na disciplinárku s šéfem fotbalistů Plzně Adolfem Šádkem

Článek

Nic nepomohly plzeňské litanie, Petržela neprofitoval ani z apelu Hradce Králové, jenž požadoval, aby se celá situace kolem Petržely a Poděbradského dál nerozpitvávala, nemedializovala a před disciplinární komisí už teprve neřešila.

Goldův tribunál nejprve zastavil plzeňskému fotbalistovi činnost, aby ho dnes předvolal ke slyšení. Nikoli na Strahov, kde s vytrvalou pravidelností zasedá, ale do O2 Arény, protože Jiří Golda předsedá nejen disciplinární komisi, ale šéfuje i hale, kde měl další povinnosti.

Tam nad ním vynesl trest - distanc na tři zápasy. Jeden už si Petržela odseděl v Uherském Hradišti, v sobotu bude chybět proti Spartě, absentovat bude i v dalším kole proti Českým Budějovicím.

"Vyslechli  jsme argumenty hráče a zástupců klubu, vzali na vědomí vyjádření komise rozhodčích, podle kterého měl sudí Hrubeš Petrželu vyloučit. Došlo k zákroku po odpískání, což znamená, že podle disciplinárního řádu jde o tělesné napadení," zdůvodnil verdikt šéf disciplinárky Jiří Golda. "Podle sazebníku odpovídá tomuto jednání trest v rozmezí tři týdny až čtyři měsíce. S ohledem na polehčující okolnosti a charakter zákroku volila komise trest na spodní hranici."

Petrželovi nic nepomohlo, že tvrdil a tvrdí, že na Poděbradského nešlápl úmyslně. Televizní záznam ho z nesportovního chování usvědčil.

Plzeň , které bude proti Spartě chybět i Petr Jiráček, jenž má za čtyři žluté automaticky zastravenu činnost na jedno utkání, se proti trestu podle tvrzení svých činovníků odvolávat nebude.

Reklama